2011-11-29

Oj vad dålig jag har blviit på  att uppdatera! Känns inte riktigt helt okej!

Däremot har det ju faktiskt knappt hänt någonting så det finns faktiskt inte så mycket att säga heller. Jag bara äter, sover och jobbar känns det som. Lite "nytt" har väl smugit sig in igen men det är för tidigt att uttala sig om det för mycket, så det är lika bra att jag låter bli.

I söndags var vi på IKEA, i "stormen". Ja okej, det blåste en hel del och det låg lite grenar på småvägarna men för övrigt kändes allting ganska överdrivet. Men jag var väl inte på plats i epicentrum där det var som värst kanske... IKEA var väl sen ingenting speciellt heller, skulle inte ha någonting direkt. Kom därifrån med lite nya handdukar, två lyktor, rödvinsglas och lite ljus typ.

Jo just det, innan vi åkte till IKEA så stannade vi på Djurmagazinet på Överby. De hade 20% på hela kattsortimentet denna helgen så jag passade på att köpa mer torrfoder till Izza samt ett klösträd. Hon har redan varit på den och klöst och lekt, till skillnad från ett annat mindre träd jag köpte i Ullared så det är bra. De gamla träden ska jag försöka sälja tror jag. Rätt meningslöst att slänga dem när hon knappt har använt dem alls.

Nu ska jag fixa lite disk, laga mat och sen åka till stallet. Ikväll ska pappa byta däck på min bil. Det känns också lite meningslöst eftersom det inte är vinterväglag för fem öre ute... men det kan väl slå om fort. Och sen får jag ju inte köra på torsdag om däcken inte är bytta så det är lika bra.

Chaffis

Denna kväll har jag åkt på att vara chaufför åt mamma och pappa. De är i Trollhättan och kollar på Joe Labero på Älvhögsborg. Fick köra in dem förut, de åkte tidigare för de skulle äta på någon kinarestaurang innan, och ska hämta dem när det är slut om ungefär två timmar.
Just nu sitter jag i Vargön, Izza är med också och gör av med lite energi. Har ätit pizza med Therese och jag orkar inte åka hem igen. Då kommer jag bara bli lat och somna eller någonting så det är lika bra jag är kvar här.

Har börjat kolla lite mer seriöst på julklappar nu också. Har ju några stycken klara men har en del kvar. Jag gillar kvantitet framför kvalitet. Nej, men det är lite kul att hitta små roliga klappar till folk. De behöver inte vara sådär sjukt seriösa utan det är roligt med lite humor också. Har fått gjort dem lätta och sitter nu fast med en massa funderingar som snurrar. Tror jag ska ta och beställa några, så fort jag lyckas bestämma mig.

Hurtig på morgonkvisten

Jag känner mig sjukt duktig just nu. Är så trött så jag nog skulle kunna somna ståendes, men jag håller på att tvätta och grejja lite. Galenskap på allra högsta nivå. Vill alltid ha kvällspassen, men de är ju alltid upptagna på de dagarna jag kan numera så det skiter sig hela tiden med tvätten. Hoppas det finns nåt kvällspass innan nästa helg, har ju lite jul som ska tvättas upp innan man tar fram det.
Ska snart hiva in andra omgången tvätt och passa på att ta en dusch medan de maskinerna går, så kanske jag vaknar till liv lite och samtidigt får upp lite värme.

Som vanligt så trodde jag inte heller att jag hade så mycket tvätt, men det hade jag självklart. Eller ja, rätt lite tvätt med tanke på att det var ett tag sen jag tvättade senast, men fortfarande alldeles för mycket mot vad jag ville att det skulle vara.

När min tvätt är klar, gissar på att det blir framåt 12-tiden först när tiden är slut, så ska jag ta en tupplur på nån timme eller två. Mer borde jag egentligen ta, men jag tar nog igen det ikväll istället. Kanske. Man vet aldrig numera.

Trött och hungrig

Min klocka ringer 11:30 som vanligt. Och som vanligt har jag jättesvårt att komma upp då, men vill ändå tvinga mig själv just för att inte hela den ljusa tiden på dagen ska försvinna för mig. Hade inte överlevt vintern då.

Min snälla mamma har varit på Hööks idag och köpt ett koppjärn till min sadel! Yay! Så om jag kan få min syster att ta med den till skolan imorrn så kan jag "installera" den i sadeln och prova den lite lätt innan hon rider en stund. Hoppas, hoppas, hoppas att det funkar så jag slipper helvetet med att hitta en ny sadel till Lady!!

Nu ska jag ge Izza mat, tömma hennes låda och sen fixa iordning mig själv. Ska åka och handla lite mat, posta en jävla massa paket samt köpa en Bingolott. Ikväll är det jubileum och jag kan bara inte missa det. Inte när Loket är tillbaka med några gamla favoritspel. Inte en chans! Och ska jag titta så kan jag ju lika gärna ha en lott faktiskt.

Vi hörs sen kanske, uppdaterar om jag vinner miljoner, haha.

Breaking Dawn

Igår var det biodags. Det var världspremiären av Breaking Dawn, första delen av den fjärde och sista filmen i serien. Självklart måste man se den! Jag har läst böckerna, och brukar inte känna mig nöjd riktigt sådär när jag får se filmen, men jag var faktiskt nöjd igår. Eller i morses om man ska vara riktigt noga eftersom klockan faktiskt var 02. Jag gick ut nöjd från biografen och hade behov av att se mer. Den här väntan på slutet där allting händer är värdelös verkligen, haha.

Det är lite kul att alla ska ha så bråttom ut från biografen så fort eftertexterna börjar rulla. Jag har aldrig det, jag har lärt mig att det kan komma överraskningar. Det har det gjort i Harry Potter och Pirates of the Caribbean, och Breaking Dawn nu var inget undantag. Mitt i eftertexterna kom en filmsnutt. Hoppas ni inte hade så bråttom ut att ni missade den!!

Torv & spånbädd

Idag strödde jag upp med en halv spånbal i Ladys box. Det såg genast mycket fräschare ut än torven. Jag hoppas spånet kommer hjäpa mot frysrisken i vinter, för det är inget kul alls. De boxar som har bädd, vilket några redan har fått kommer få stenhårt underlag till sina hästar. Provar med spån och ser om det hjälper, det hoppas jag verkligen att det gör. Samt att man ser till att röra på det hela tiden så det inte packar sig för mycket.

I och med bytet till torv så återintroducerade jag "bajsrännan" också. Den är väldigt smidig om hästen fungerar med den, det vill säga att den inte bajjar i torven utan just i den här rännan längst bak i boxen. Att jag har provat den igen är för att Lady lägger verkligen allting längst bak i boxen, några centimeter till och det hamnar på väggen. Idag hade den börjat fungera tycker jag, för nu hade bajjarna hamnat rätt bra i den här rännan, i början lade hon dem fortfarande längst bak på torven som om boxen blivit mindre, och hon hade inte heller puttat bak så mycket torv. Så det var jättelätt att mocka ur den idag, och jag hoppas hon fortsätter på samma sätt.

Ladys bädd, med "bajsrännan" längst bak


Kort arbetsdag

Jag är så trött. Idag har jag inte kört Vänersborgaren pga. att jag var tvungen att dra in till skolan tidigt. Så jag åkte hem direkt när jag var klar 5:30 i morse, åt frukost och sov en timme innan det var dags att ta sig upp och knata iväg. Nu är jag hemma en stund och sen är planen att jag ska iväg igen om det inte blir några ändringar.

Rören spolas i huset idag. De är nånstans i närheten av min lägenhet låter det som men jag vet inte riktigt vart. Sitter och väntar på att de ska komma hit nu och föra ett himla oväsen också. Förhoppningsvis hinner jag iväg innan de kommer hit, så slipper jag lyssna på skräpet.

Jag vill diska, men jag får inte spola vatten i rören när de grejjar med några andra rör. Störande när man faktiskt vill städa och grejja för en gångs skull. Får äta mat istället, hungrig som tusan..

..........................................

Man kan ju inte annat än att bara sitta tyst när man ser nåt så här hemskt. Usch fy..


Söndag

Slut på helgen och snart dags att jobba igen. Jag skulle lätt kunna vänja mig vid att få sova på nätterna och vara vaken på dagen. Har inga problem med att vakna tidigt, bara jag får sova 8 timmar i sträck. Ge mig ett 9-17 jobb?

Idag är planen en uteritt med Lady. Dock ser det ju ut som fan överallt ute så vet inte riktigt var jag ska rida. Eventuellt samma tur runt Öxnered som jag tog i måndags för den funkar rätt bra trots att det är lerigt på en hel del ställen. Annars blir det en kortare runda någon annanstans, får se lite vad jag känner för. Huvudsaken är att hon får röra på sig en stund i alla fall.

Sen ska jag åka och tigga mat av mamma, för det är jag bra på. Speciellt när det var prat om stek. En sån har jag i kylen som jag ska göra själv någon dag, men kan jag slippa idag så är ju det bra, haha.

2011-11-05

God morgon!

Inatt har jag varit ledig. Kroppen vaknade ändå klockan två, och jag fick självklart panik för jag trodde jag försovit mig. Så jag kastade mig upp, drog på mig kläder och kutade ner mot bilen. Men när jag var ute genom porten gick det upp för mig att jag var ledig idag, så det var ju bara att gå upp och lägga sig igen. Skönt fast ändå inte. Hade jag inte kunnat komma på det innan jag kastade mig upp ur sängen?

Så istället för att vara pigg nu så är jag trött. Jag ska äta lite frukost och sen åka till stallet, E ska vara med på klubbhoppningen och jag har lovat att vara där i tid så jag kan filma henne denna gången. Förra gången försov jag mig och missade hennes ritt precis, så det var lite störande faktiskt.

Men vi hörs sen! Håll tummar och tår!

Dagens ridpass

Idag fick inte jag rida, utan det var min syster som skulle rida. E hoppade Lady igår och idag kände jag att jag ville hålla igång damen skapligt då det är klubbhoppning på lördag som gäller. Så jag tog fram longerlinan.

Therese fick börja med att rida fram i cirka 15 minuter på egen hand med start och stopp samt backning och så vidare i skritt, trav och galopp. Därefter plockade jag fram longerlinan och satte fast Lady i den. Jag gjorde sen ingenting mer än att hålla i linan för att hjälpa till med att få en volt.
Så tanken med dagens pass var att Therese skulle få lite känsla för att rama in Lady på en volt, och få lite koll på hur hon skulle använda skänklar och tyglar tillsammans för att få Lady att gå där. Jag hade inga krav på att hon skulle få Lady att söka sig i form eller någonting sådant alls, men Lady är så bra så att när man verkligen gör rätt - så går hon i form. Inte hela tiden om man inte orkar hålla ihop henne men hon söker sig dit.

Sen är det inte så lätt som det låter, för Lady har en tendens att vilja springa in till den som håller i linan så det är faktiskt en hel del jobb med att få henne att gå kvar med nästan sträckt lina.
Efter ungefär 30 minuter blandat skritt och trav i båda varven tog jag bort linan och då kunde Therese få henne att gå kvar på volten på egen hand och få henne att söka sig nedåt.

Så det var givande, tycker jag i alla fall, och Lady blev svettig. Både på bogen, bakbenen, halsen och under sadeln så hon jobbade på bra också. Duktiga tjejer idag!

Uthålligast vinner

Det ville Lady leka igår. Hon vann inte kan jag säga. Det tog mig 40-50 minuter att knäcka hennes vilja, och jag var gott irriterad på henne länge länge. Men jag gav mig fan på att jag skulle få igenom henne och det gjorde jag också. Om Lady kunde lägga ner hälften av den energin hon lägger på att streta emot, till att istället jobba på, så skulle det vara en fröjd att rida henne dagligen. Tyvärr är inte livet så bra, haha.

Att hon var enveten igår kan ha att göra med att hon stod både lördag och söndag i princip, och det är hon inte van vid att göra längre. I måndags när jag tog en uteritt på eftermiddagen var hon halvt galen, precis på gränsen till att hon ville explodera hela tiden men höll sig alltid i skinnet så jag hade full kontroll. Förutom X antal bocksprång och bakutsparkar här och var, hihi.


Lady efter ett genomkörarpass 1/11 - 11


Fullt upp hela tiden

God dag i stugan.
Håller på att tvätta nu. Det är inte riktigt vad jag ville spendera de här timmarna med, jag ville sova, men det är inte så mycket att göra när man måste tvätta. Har både mina kläder och en del av Ladys saker som behöver tvättas upp. Kommer få boka upp en tid till innan lördag då jag inte hinner med mer än det viktigaste till Lady idag.

När jag har tvättat klart ska jag äta snabbt ocg sen bege mig in till skolan en stund. Blir väl kvar där så länge jag orkar, sen måste jag hem och sova. Hur trött som helst när jag inte fått sova mer än nån timme efter jobbet idag. Jobbet flöt på bra i alla fall, var klar med första distriktet över en halvtimme tidigare än vad jag brukar på onsdagar så i slutändan var jag klar tidigare efter andra distriktet också. Hoppas det kan hålla i sig!