Sökt lite extrajobb

Nu har jag varit duktig. Har sökt två extrajobb, det känns riktigt bra. Bara att sitta vid telefonen och vänta på återkoppling nu, precis som med allt annat. Jag fick mig ett ryck efter att jag läst på Aftonbladet att 500 personer kommer få gå från SAAB om den nya affären pch planen går igenom.

Nu tänkte jag unna mig lite frukost. Kanske köra en omgång disk först bara. Sen tänkte jag vara ute i stallet till typ 14-tiden eller gärna före det så jag hinner mocka och hämta in Lady, och kanske till och med rida iväg innan intaget vid 15-tiden. Nu är det vintertid och då ska hästarna in tidigt. I helgen ville de inte komma in förrän efter fem så det kan bli intressant det här.

Hörs sen, om jag kommer ihåg det!

Stalljour

Igår ringde min klocka 01:30 då det var dags att gå upp och åka till jobbet. Självklart var tidningarna sena bara för att jag just då inte hade tid med det.
När jag äntligen var klar var det bara att åka hem, byta om, packa ner katten och ombyte för att sen direkt åka till Vargön och lämna av katten samt hämta upp mamma, för att åka vidare till stallet.

Tidsmässigt fixade jag det ganska skapligt ändå, hästarna fick mat 7:15 och var ute i hagen typ en timme senare., när de ätit upp såklart. Några minuter senare än vad det ska vara men vad tusan, de dör inte. Matpåsarna fixades och ponnystallet fick en snabb och enkel mockning, även de två använda spiltorna i storhäst. Sen var de frukostpaus och därefter for vi in till marknaden i ca 2 timmar innan vi var tillbaka i stallet strax efter 12 för att lunchfodra. Storhästarna hade ridläraren självklart inte släppt ut som hon ska utan de hade stått inne i över en timme och väntat på att få komma ut. Totalt onödigt. Så när vi hade slängt ut mat i hagarna upptäckte vi att de stod inne och skickade ut dem direkt så vi kunde börja mocka och fixa iordning stallet. Ridläraren var inte ens kvar i stallet tror jag när vi kom tillbaka?!

Mockade och fixade allting i storhäst, det var klart på en timme, sen hade ponnyhästarna kommit ut med men det var dags för en fikapaus innan vi tog oss an det stallet också. Det tog knappt en timme, så vi var klara med allting till klockan 15. Då var det dags att hämta mat och sen ta in hästarna vid 17. Därefter kunde man åka hem en kort sväng, ta det lite lugnt framför datorn, innan man fick åka tillbaka till stallet på kvällen igen för att kvällsfodra.

Jag var hemma i min soffa närmare 9 på kvällen, och la mig i sängen klockan 10 när jag insåg att jag inte skulle orka hålla mig vaken längre. Sen vaknade jag efter 8 på morgonen idag, men somnade om i över en timme till. Det var riktigt skönt. Nu är jag inte trött direkt, men helt sjukt seg.

Tina VS postbudet

Mitt postbud muckar med mig. På riktigt. Sen jag satte upp min nya postlåda i somras har hon varit hemsk. Mer än så tänker jag inte säga... förutom att mitt hår visst hade gått ner i min postlåda igår, så hon hade inte alls varit tvungen att lämna det till Ica som hon har gjort.

Nåja... eftersom jag kör en ny filosofi och alltid ska se det positiva i allt, att allting har en mening, så får jag ju se det som så att jag får en anledning att lämna lägenheten idag och ta en promenad ner till stan för att hämta ut paketet. Solariumet ligger påvägen hem också, kanon.


Rosa i vinter

I somras köpte jag en massa nya reflexer till Lady, allt i rosa. Så mycket finare än det där gula som varit det enda alternativet mer eller mindre.

Nu har ett ridtäcke i rosa reflex kommit också, och det måste jag ju självklart skaffa mig också. Kan ju inte ha ett gult ridtäcke och resten i rosa?! Nej usch så fult. Dock gillar jag inte priset. Det gula ridtäcket jag har kostade 349 kr och då är det fleecefodrat. Det här rosa kostar 150 kr mer. Är det bara för den avtagbara bröstan? En brösta har jag redan i rosa så betalar gärna mindre för att slippa den.

499 kr hos Hööks

Aouch

Igår var jag ute på dejt med min bror en sväng. Först till besiktningen och sen en tur till Överby. När Tobbe åkt hem och jag skulle gå och köpa massa saker som min syster lagt undan halkade jag i en entrédörr och skrapade upp ena knäet samt ena handen. Knäet var inte så farligt, det gick inte hål direkt där, men på handen gick det åt pipan. Skrapat upp ett sår som jag tror ska ha ihjäl mig, seriöst. Jag hoppas inte det blir infekterat och skit, för det orkar jag verkligen inte med. Har svårt att röra på handen som det är eftersom såret sitter så lägligt där man rör handen. En infektion på det och handen kommer inte gå att använda. Blödde liksom igenom två plåster inatt, på 4 timmars arbete, så tror inte det är så bra det där.

Efter 18 timmar och en dusch, rätt nice va?



För övrigt har jag väntat på posten som skulle komma med hår till mig, dags för hårförlängning igen. Men det kom inget hår. Så förlängningen blir inte förrän nästa vecka. Lite synd faktiskt, var så sugen på det nu! Men samtidigt var det kanske bra, för har ju stalljouren på lördag och det roligaste är väl inte att slita ut sprillans nytt hår där det första man gör.

Så istället för att åka till LindaMarie och göra en hårförlängning ska jag åka och handla mat, för det glömde jag av igår. Kom på det hemma först, att oj då - mat skulle jag ju visst ha också. Jag ska bara orka leta mig iväg nu, men borde verkligen göra det för imorrn kommer jag nog inte vilja lämna lägenheten mer än nödvändigt. Fredag och allt, hihi. Dessutom måste jag ha plåster, för jag hade inte ett enda kvar hemma.

Nytt inför vintern

Idag har jag varit en sväng på Hööks på Torp Köpcentrum i Uddevalla.
Jag var på jakt efter ett kopparjärn till min sadel, men det var slut. Det fanns igår, men inte idag. Hur typiskt är inte det då? Det skulle i alla fall komma in igen i början på november sa dem så jag får väl åka dit igen då. Det är ju ingen superpanik, men jag tror verkligen att sadeln skulle ligga så mycket bättre på Lady om jag fick i ett smalare järn. Skulle det bli bra så är hon nu normal/vid över manken, vilket är rätt stor skillnad mot xx-vid som hon hade när hon var fyra år! Hon har gått ner en storlek per år ungefär då, ni kan ju tro att jag är less på det.

Men jag fick i alla fall köpt ett ridtäcke i ull och ett nytt fleecetäcke. Det enda fleecetäcket jag har, som är helt, är ett med hel hals och det känns lite drastiskt att plocka fram det nu innan hon är klippt. I och för sig måste hon klippas snart, men det är ändå bra att ha nåt att variera med. Så det fick bli ett täcke som matchar det med hel hals, det är samma rutiga mönster och färg på det. Hoppas det ligger bra vid bogen på henne, för många fleecetäcken åker bak på henne. Men jag får väl engagera mig och sy in det i så fall.

Fleecetäcke 299 kr och ridtäcke i ull 299 kr



Vilken överraskning!

Lady blev inte skodd i morses. Vilken chock va?
Jag var riktigt duktig och var ute i stallet till prick klockan 8, men ingen Stefan. Så jag fixade mat, mockade, fixade vatten och borstade Lady. Klockan var närmare halv tio när jag ringde Stefan för tredje gången, då han äntligen svarade. Han skulle i alla fall inte komma ut förrän på kvällen pga. nåt strul så det var bara att skicka ut Lady i hagen och åka hem. Så nu hoppas jag verklgen att han är/har varit i stallet och skott henne för annars blir hela veckan fucked up.

Imorrn ska jag åka till Hööks. Enda dagen jag hinner typ, och under förutsättning att jag får låna mammas och pappas bil, min bil med 1,0 motor går inte så bra på motorväg. Jag behöver bland annat köpa ett nytt kopparjärn till sadeln, för den behöver komma upp fram igen, den ligger inte riktigt på henne framtill. Jag kom fram till att det var billigast att prova ett nytt järn för 300 kronor igen innan man går och letar efter en ny sadel för flera tusen.
Jag har också kollat på ett nytt fleecetäcke och behöver ett nytt ridtäcke i fleece också. Sålde de jag hade, ville inte ha dem haha (+ att passformen inte var nåt att hurra för längre), så nu måste jag köpa nytt. Det förra ridtäcket jag hade var det storlek 135 på, som damen har på sina täcken, men jag tyckte det var för litet så tror jag ska klämma till med storlek 145. Bättre med lite för stort.

Bra start på veckan

God morgon!

Vilket flyt jag hade på jobbet idag. Stressade inte, men hade bra tempo. Var klar 05:10 och kunde några minuter senare sätta mig i min bil och styra mot mamma och pappa i Vargön. Riktigt bra start på veckan, hoppas det kan hålla i sig för en gångs skull.

Klockan 8 ska Lady skos, är det planerat i alla fall, så då ska jag vara där ute är det tänkt. När hon är skodd ska jag ta mig en ridtur så jag får gjort det och slipper åka ut en gång till. Är det uppehåll blir det en uteritt, för jag känner mig inte på humör för att rida på banan idag igen, speciellt inte efter igår. Just på grund av igår så borde jag ta ett pass på banan, men jag orkar inte. Man får faktiskt ha sådana dagar med. Sen får jag planera lite med de kommande dagarna också då det blir både hoppträning och dressyrträning innan helgen så en uteritt gör nog gott för henne.

Och jag måste seriöst ta tag i klippningen också, hon blir ju svettig och fuktig för ingenting numera. Inte så roligt att lämna henne svettig på eftermiddagarna eller kvällarna nu när det börjar frysa på under nätterna. Jag måste få det gjort denna veckan.

Jag och Lady, 14e oktober


Det blir frukost här nu, jag är så hungrig nu så jag orkar inte vänta på att de ska vakna.

Solen skiner

Söndag, och idag skiner solen. Helt underbart.
Jag ska ut till stallet om en stund tänkte jag, är taggad på en uteritt. Men så kommer jag ihåg att Lady måste skos innan det ens är tal om att rida ut, så jag får nog vackert slita på ridbanan idag...

På väg ut till stallet måste jag stanna till på Granngården och köpa mat till Lady, nu är det bara att hoppas att de har den kvar för annars blir det inte roligt. Eller ja, då är det väl bara att köra på ridskolans hippo några dagar tills de får in fodret igen men det är inte så bra att byta fram och tillbaka hela tiden. Medan jag är där ska jag kolla om de har morötter också, för det har nog inte M ordnat. Det känns som om jag upprepar mig... tog jag den här biten igår redan?

Nåja, min mage är mättad nu så ska busa lite med Izza och sen åka. Idag när det är lite kyligare ute så får hon vara hemma så hon slipper frysa.

Underbara lördag

Det är så himla skönt med helg, jag ska göra det jag är bäst på - ingenting.
Jag började dagen med att sova för länge. Vaknade till typ två timmar efter jag stängt av larmet, inte så jättebra, men jag tror att jag ska kunna somna utan problem ikväll ändå.

Har tagit en lång och mycket varm och underbar dusch och nu tänkte jag få bytt mina sängkläder. Annars blir det aldrig gjort. Den natten man faktiskt kan sova en hel natt får man passa på att byta, så sover man extra bra. Utöver det blir det inte så mycket aktivitet. Slog ju in julklapparna igår så det får bli en film eller typ tre ikväll bara. Men jag klagar inte på det.

Imorrn måste jag köpa en säck med mat till Lady också. Den är ju alltid extra rolig att få bara några dagar före lönen... Men hon måste ju ha sin mat. Får passa på att kolla efter en säck med morötter också, egentligen inte min tur att köpa men om jag ändå är där så kan jag ju lika gärna köpa en så får vi lösa det i efterhand.

Nä, sängklädesbyte och filmer var det!
Ha en trevlig lördag, vad ni nu kan tänkas hitta på.

Det har varit bättre

Så var det ju det här med aktiviteten igen då. Jag skyller på intressebrist, och framförallt ett händelselöst liv. Ska försöka skaffa energi och ett roligt liv nån dag - note to self.

Idag har jag lunchat med LindaMarie, sen for jag en sväng till Rusta och sen vidare till Coop för att handla lite mat. Nu sitter jag här hemma, med massor av god frukost att äta och det är jag supernöjd med. Men ett tag höll det på att inte bli nån mat för jag var så mätt efter lunchen så jag mådde illa när jag såg allt. Tokigt.
Ett tag nu har jag lyssnat på de "nya" grannarna ovanför som har disco igen. Fast jag hör bara basen som dunkar, och det är mer irriterande än att höra allt. De upprepar detta lite för ofta. Jag planerar att klaga. Men nu tröttnade jag och satte på min musik så då hör jag dem bara ibland istället.

Jag har slagit in de första julklapparna idag. Jag känner mig efter och blir självklart stressad. Förra året hade jag slagit in flera stycken vid den här tiden, och visste exakt vad jag skulle köpa till alla. Nu har jag inte en aning om vad jag ska köpa till nån, förutom de jag har skaffat redan. Eller jag har lite hum sådär, men får se hur det går med det.

Nu ska jag ta fram kvällsgodis och hitta en bra film eller två att kolla på.
Hoppas ni har en trevlig fredag, jag återkommer imorrn, kanske. Bäst att tillägga.

Dagens ridpass

Älska paint?


Då det var min syster som skulle rida idag så var jag tvungen att agera ridlärare igen och försöka komma på en bra lektion att hålla. Inte för svår, men inte för lätt heller - en utmaning är alltid bra att få. Inte så lätt som det verkar det här med att komma på bra lektioner.

Men i alla fall! Det blev några skritt/travbommar, volt runt en kon, serpentinbågar mellan koner och sen volt runt sista konen innan varvet började om igen. Detta gjordes först i skritt, sen i trav, och sen försvårade jag det lite genom att blanda skritt och trav samt halter och ryggningar - för att kolla så att lydnaden satt kvar från uppvärmingen. Det gjorde den inte riktigt, hon lyssnade när Therese ville att hon skulle sakta av eller stanna men att öka takten var ju inte på tal om, så fick lägga till igångsättningar istället för serpentinerna mot slutet och då gick det hur bra som helst sen.

Travbommarna var rätt långa till att börja med, så Lady fick tänka till, och ja självklart även Therese som fick kämpa med att hitta rätt tempo, och länga ordentligt på stegen för att ta sig över. De första gångerna gick det väl sådär, och hon höll nästan på att stå på näsan till och med, men efter det så repade hon sig och tänkte på var hon satte fötterna. Mot slutet av passet kortade jag bommarna till normalt avstånd igen och då såg Lady rätt nöjd ut med att bara kunna trava normalt över.

Duktig ponny idag, som till och med blev svettig på bogmusklerna mot frambenen, samt bakbenen. Tecken på väl använda muskler.

Mer shopping


Hamnade en sväng där på hemvägen igår också ;)

Shopping!


De öppnar nu klockan 8, och då har vi redan stått i kö en bra stund. Tokiga tjejer.
Vi hörs ikväll kanske!


Härliga lördag

Hej världen.

Idag ställde jag inte någon klocka på morgonen när jag gick och la mig, utan tänkte att jag skulle ta igen förlorad sömn, medan jag kan. Men tro fanken att man vaknar samma tid som när klockan brukar ringa ändå! Lagom irriterande. Men förhoppningsvis kommer jag i säng ikväll istället då.

Har lite att pilla med idag. Ska fixa bort Izza till Tobbe ikväll, han ska vara kattvakt imorrn, men innan det ska jag tvätta lite. Bokade dagens morgonpass igår eftermiddag, enda som fanns de närmaste dagarna, men insåg på jobbet inatt att jag inte skulle orka det så när jag kom hem gick jag ner för att boka ett pass i veckan istället. Men då hade jag sån tur att någon hade bokat om kvällspasset idag och det var ju bara så bra!

Dags att fixa lite mat nu först också, jag börjar nalla på kvällsgottet och det vill jag ju ha kvar tills ikväll innan jag går och lägger mig.

Bildbomb

Jag orkar inte skriva något, så det blir en bildbomd från idag istället.
Men jag måste tillägga, jag rider i mjukisbyxor och utan skor så därför blev det inte så bra. Jag skulle inte rida alls egentligen, men tvingade upp mig en stund ändå.


Observera att det är inte tillåtet att använda mina bilder!

Vad tusan hände?

Var tusan tog min onsdag vägen egentligen? Jag kom hem närmare halv tio på förmiddagen, somnade en timme senare och gick upp ur sängen efter fyra på eftermiddagen. Sen duschade jag, åkte till mamma och åt lite mat och styrde sen vidare mot LindaMarie. Sen var jag hemma hos mig igen vid halv tio på kvällen typ, och somnade inte långt därefter. Meningsfull dag?

Idag tar jag igen det lite. Kommit upp i tid ur sängen och ska storstäda hela lägenheten innan jag åker till stallet om två timmar för att mocka och ta in hästarna. Jag har disk att diska, skräp att plocka från golvet, dammsugning, tork av köks- och badrumsgolvet samt byte av sängkläder att göra. Det borde jag ju hinna med, om jag bara sätter fart. Sen är ju armen ivägen, det är fortfarande ett faktum, men jag ska totalignorera den.

Förrästen... igår hittade jag en av Izzas leksaker i duschavloppet. Hon är duktig på att pilla loss det locket, jag förstår helt ärligt inte vad som är så facinerande med avloppet egentligen. Igår hade hon även tagit dit sin leksak. Tur att den flöt i alla fall...

Avåkning

Idag har Therese varit ute i stallet igen. Den här gången tog jag fram markarbetsbommar som jag kortade och längde för att få henne att öka och hålla in Lady. Oftast gick det riktigt bra och Lady lyfte sina ben högt och fint, men några gånger slappade de till och då bara hon masade sig över utan att lyfta på benen något nämnvärt.
Sen höjde jag bommarna lite ovanför marken på ena sidan (ena sidan av bommen låg på marken och den andra var lite upphöjd) med hjälp av sockerbitar, och till att börja med fattade inte Lady att hon fortfarande skulle trava över allihopa utan travade över den första och hoppade över de två sista, men när Therese började koppla greppet om att hon skulle hålla ihop Lady så travade hon över dem med höga benlyft igen.

Sen utmanade jag ödet, men förvarnade också om hur det kunde gå, och höjde bommarna lite till på ena kanten samt längde avståndet mellan lite bara för att jag inte ville att Lady skulle hoppa. Så jag sa "Kör igång" till Therese och sa igen att hon skulle vara beredd på att Lady kan få för sig att hoppa, och det gjorde hon ju naturligtvis. Ett djävla skutt tog hon som Therese inte var beredd på och hon åkte i backen några meter bakom hindret.

Det gick bra som tur var, så det var bara att hoppa upp och ge sig på bommarna igen. Lady skämdes lite, hon har aldrig verkat vara riktigt bekväm med att man åker av henne, och ville ha en klapp när Therese ställt sig upp. Jag sänkte bommarna för annars hade jag väl aldrig fått med henne tillbaka ut till stallet igen. Så hon fick trava över lägre bommar innan vi slutade och det gick fint. Det är superviktigt att man hoppar upp direkt igen efter en avåkning, dels för sin egen skull och dels för att hästen inte ska lära sig att den får sluta om den skickar av en! Sen blev det fika hemma för att fira hennes andra avåkning genom tiderna, haha.

Imorrn är det hoppträning som gäller med Emma och sen på torsdag tänkte jag köra ett dressyrpass med en kort uteritt som avslutning (beger mig inte in i skogen pga. jakten), och på fredag är det dags för Therese att ge sig upp i sadeln igen, och jag tänkte rida en stund det sista där också. På lördag ska Emma ha damen och på söndag är det osäkert fortfarande hur det blir, men det löser sig. Lady går rätt mycket nu och det är bra - för det syns på magen på henne, haha.

Helgen som var

Goddagens!

Har inte orkat blogga någonting i helgen, har inte direkt varit hemma och när jag har varit det så har jag inte haft lust med annat än att kolla på film.

I lördags lånade jag Arom utav F och S igen, så jag och Therese tog en uteritt igen. Den här gången gick vi Silverstolpen, till baksidan av Överby och tillbaka. Det gick fint, men jag har hört någonting om träningsvärk, inte utav mig men utav nån annan, haha. Jag tog Lady, vilket nog var tur för hon var hur pigg som helst verkligen, och Therese fick ta Arom. Så det är nog därför hon har lite träningsvärk, för Arom har ett helt annat steg och en helt annan sadel än vad jag har till Lady.

Och på tal om sadlar, jag måste hitta en ny! Suck, jag hatar det. Någon som kan mycket om märken och modeller och så vidare? Behöver en sadel med låg/normal manke samt normal rygg. De sadlar jag kollar på är bara för breda ryggar, och det har inte Lady längre.
Den sadeln jag har funkar ju, men det märks att den inte ligger så bra längre för den ligger inte helt stilla. Den ligger liksom uppe på ryggen istället för att typ forma sig på ryggen. Hon får ju inte ont av den eller nåt alls, men tror den kan störa henne lite när den rör sig.

Nu ska jag ta fram mat ur frysen som ska få tina upp en stund medan jag städar, och sen blir det matfix. Lutar åt fläskfilé och potatisgratäng. Måste fixa innan det blir dåligt.

Pissigt värre

Jag somnade i morses, och glömde sen av att ringa. Typiskt mig. Så nu sitter jag här med rövont och Ipren-tabletter som inte hjälper ett skit typ. Heja mig! Men har i alla fall fått ringt sjukvårdsupplysningen... och de tyckte jag skulle ringa vårdcentralen på måndag. De ansåg det inte som såpass illa att jag skulle åka till jourcentralen, och jag är väl beredd att hålla med egentligen faktiskt. Men ska knapra högre dos av Ipren så länge och se om det gör det lite mer uthärdligt.

Jag har fått ett ryck och ska städa, eller åtminstone se hur långt jag kommer utan att jag börjar lipa. Det där med diska kan vi ju fetglömma, jag klarar inte ens en tallrik. Jag har försökt. Så imorrn när jag ändå ska till Vargön så får min disk åka med så jag får bort den. Eller ska jag kanske låta den ligga i några veckor till? Hmm... .

Nu får jag aktivera mig lite, bara att sitta här och skriva och pilla med datormusen gör att fingrarna domnar bort. Lagom mysigt sådär!

Muskelinflammation

Misstänker starkt att jag har åkt på det igen. Har haft ont 1-2 veckor nu och halsat Ipren till och från, för det kommer jag ihåg att läkaren frågade om jag gjort förra gången jag hade det. Det har hjälpt lika lite denna gången som det gjorde förra gången.

Har konstanst ont i axel och skulderblad på höger sida, hela armen känns varm och fingrarna svullnar upp och domnar bort mer eller mindre hela tiden - precis som förra gången.

Har läst på mig lite att inflammationer är återkommande, och det suger ju lite. Så nu får jag väl vackert ta och hålla mig vaken en liten stund till så att jag kan ringa vårdcentralen direkt när telefontiden öppnar...  och sen vänta på att de ska ringa upp igen. Hej då 100 kr på läkare, och över 250 kr på anti-inflammatoriskt. Så sugen på detta just nu!! ... eller inte.

Har förvarnat N inatt också ifall det blir så att jag inte får jobba. Man vet ju faktiskt aldrig. Rätt tungt att lasta i och ur alla buntar som jag gör varje natt, för att inte tala om att man hänger ut genom fönstret på bilen ibland och bara rent allmänt hittar på massa skit som inte hjälper en inflammation ett dugg eftersom man enbart ska vila när man har det.

Rosa mobilskal

I helgen tryckte jag hem ett mobilskal och skärmskydd på Tradera till min nya mobil. Köpte direkt istället för att buda, det var så billigt ändå. Gav 121 kr inklusive porto för ett skärmskydd och skalet till mobilen. Är kvalitén dålig märker jag väl det.

Betalade i förrgår och fick hem det idag. Hur nöjd som helst!

Skalet är bara såå jag - rosa glitter!


Att få tummen ur

Onsdag idag, och det betyder som vanligt att sömnen blir helt fucked up. Jobbar 3 extra timmar för att få ut Vänersborgaren, och varje gång jag kör så möter jag folk som vill ha tidningen - jag blir alltid lika förvånad för jag tycker att den bara sammanfattar allt som står i TTELA. Och det bästa av allt är att det är folk som har TTELA som vill ha Vänersborgaren. Närminnet är kort hos en del.

Nu har jag i alla fall lyckats ta mig ur sängen. Det tog bara två timmar efter att klockan ringde första gången. Oopsie! Magen börjar kurra igen så får försöka hitta lite mat i frysen att mätta den med. Det lär ju inte vara något problem för den är full med mat, som dessutom måste ätas upp för att frysen måste frostas av, gärna igår redan.

När magen är mättad ska det planteras mer blommor. Köpte jord i söndags men har sen inte fått tummen ur. Vet inte hur länge ljungen ska stå utan vatten men det är väl dags att plantera. Dock är jag lite misstänksam, för de rosorna jag hade planterat och skulle slänga har börjat växa på nytt så vill väl egentligen inte byta ut dem nu bara för det. Men har i och för sig hängväxter som jag måste ta in, för de gillar inte att det börjar bli kyligt. Får se hur de klarar sig i fönstret. Hittade fina hängamplar i söndags med så nu kan jag äntligen ta in dem och hänga dem i fönstret som jag planerat. Måste få tummen ur idag, även om jag så måste ta in urnorna och plantera om framför tvn. Det är sorgligt, men man gör vad man måste.

Gammalt ridpass

En kort film från ett äldre ridpass. Therese försöker göra vändningar på Lady,


Lördagens uteritt

I lördags red jag och min syster som sagt ut. Jag fick låna Arom av Frida och det var kul att sitta på en annan häst än Lady, men han var lätt att komma in i takten på. Hittade inte knapparna på honom så att jag kunde jobba honom lite också, men får jag låna honom några fler gånger så kanske det kommer.

Vi tog en sväng runt Öxnered. Det tog lite mer än en timme då vi tog det lugnt. När jag tar den ensam med Lady brukar den vara avklarad på mindre än en timme, men det är för att då har jag bara mig själv att tänka på.
I början av turen var de lugna och fina båda två. Jag tror att Lady hade lite träningsvärk så hon ville väl egentligen inte gå alls. Men sen kom hon igång riktigt bra och Therese fick jobba på för att få Lady att gå lugnt, speciellt i traven och galoppen. Men Lady är snäll, även om hon inte lyssnar så bra på Therese riktigt än. Men det kommer ju i sinom tid, just nu känner ju Lady att hon kan köra över Therese lite.

Arom och Lady på betet i somras

Märkligt

Idag är det en sån där liten märklig dag. Jag får inte ordning på någonting känns det som.

Vill ha respons på saker jag säger men får ingenting. Jag har dock en tendens att stressa och vill ha svar direkt, men på vissa saker vet jag att det inte går. Jag är otålig, vill veta om jag ska backa några steg eller ta ett steg framåt. Men jag får lära mig att vissa saker tar lite längre tid än andra.
Även om jag är ledsen just nu, så är jag glad att jag sa precis hur jag är och varför det blir fel ibland. Allt jag kan göra nu är att hoppas på att jag har hittat rätt så att det finns förståelse för mig, så att jag inte står där ensam igen och undrar vad fan som hände.

En sak jag däremot har fått ordning på idag är lite svar angående varför mitt nya abonnemang inte kommit igång. Jag beställde ändå för några veckor sen och förväntade mig att allting skulle vara klart när jag hämtade ut den nya telefonen, men så var självklart inte fallet. Har gjort en nummerflytt från ett kontantkort till ett abonnemang, nytt nummer kommer alltså att komma till de som känner att de vill ha det, och det ska ta 1-3 dagar enligt hemsidan. Men nu har det gått väldigt många dagar sen jag gjorde min beställning och jag hade ju tyckt att de skulle ha jobbat på nummerflytten under tiden, men det har de inte gjort. Eller så har de gjort det men i så fall förstår jag inte varför det inte är färdigt nu.
Som svar på min fråga om varför det inte fungerar så fick jag att det ska komma igång den 6e oktober. Det är ju på torsdag. Hur lång tid som helst. Så nu ska jag packa ner min nya mobil i kartongen igen så jag slipper se den förrän på torsdag när jag ska prova igen om det fungerar.

Vill ha en stadig grund

Fy tusan vad snabbt saker kan gå från bra till dåligt bara för att jag är känslomässigt instabil.

Men seriöst, jag pallar inte att stå på någonting annat än en stadig grund. Det har jag nu, trodde jag hade det för ett tag sen men det hade jag visst inte. Letade mig upp på min egna stadiga mark igen och nu står jag där i valet o kvalet igen om jag ska våga chansa på att lämna min trygga mark och ge mig ut för att utforska nytt land.

Det upprör mer än jag visste, men hjälp mig istället för att gå ifrån mig då!

Slimfit VS Leggings


Varför lägga dyra pengar på en strumpa som håller in och formar kroppen när man lika gärna kan rota i garderoben och hitta ett par gamla leggings med monsterhög midja?

Galaxy S2 VS Galaxy 5


Behöver jag ens nämna att det är lite skillnad i storlek på dem? Kommer behöva en vänjningsperiod för detta, haha. Har gått från smidig storlek till monsterstorlek!

Samsung Galaxy SII

Den är min nu! Den kom igår och har nu hämtat den! Underbart!
Tänkte börja leka med den direkt, men jag ska faktiskt spara på det roliga tills jag har kommit hem och fått duschat ordentligt. "Den som spar, han har."


Izadora (Izza)

Jag har skaffat katt! Det har inte blivit så mycket uppdateringar på förra bloggplatsen om detta, så jag får väl ta det nu istället.

Izadora, aka Izza

Det började i augusti, då satt jag och LindaMarie helt plötsligt hemma hos henne och snabbt kollade över annonser på Blocket. Hittade en annons på kattungar som legat ute i bara några få dagar, och hur söta var inte de små sakerna egentligen?!

Det tog mig bara nån dag eller två tror jag innan jag ringde och kollade om de fanns kvar. Det gjorde de ju självklart inte. Men jag fick höra att hon hade en liten kattunge kvar från kullen som hon ännu inte bestämt sig för om hon skulle sälja eller inte, men hon skulle fundera på det några dagar till. Hon skickade samma kväll bilder på denna kattungen, hur söt som helst. Dagen efter ringde jag upp henne igen och sa att jag var intresserad. Då hade hon redan bestämt sig för att hon skulle sälja katten, så jag fick köpa den. Redan samma kväll var jag ute och kollade på henne, och alla de andra som varit med i annonsen.

Fredagen veckan därpå åkte jag och hämtade kattungen. 2500 kr fick jag betala, och då är hon 75 % Perser, mestadels Chinchilla Perser, och 25 % Norsk Skogskatt.
Det tog ett par dagar, eller om det var minst en vecka eller något till och med, innan jag bestämde mig för ett namn. Egentligen hade jag väl bestämt mig redan innan jag tog hem henne men var tvungen att "smaka på det" ett tag först.

Nu har jag haft Izza hemma i lite mer än 4 veckor, så nu är hon enligt beräkningarna 15 veckor, 16 på måndag. Hon har växt så det knakar verkligen. Den lilla söta pälsbollen jag tog hem i slutet av augusti har blivit riktigt stor och jag tycker det är supermysigt att ha någon att gosa med ibland.

Observera att det inte är tillåtet att använda mina bilder.

En vanlig dag på jobbet. Nästan.

Tokig morgon. Eller inte tokig egentligen, men det har hänt lite saker och jag är rätt förvånad. För att inte tala och fundersam och överraskad på samma gång. Det typ bara går runt i huvudet på mig. Men jag har mestadels haft rätt roligt och skrattat högt flera gånger (och tycker därmed att det är konstigt att jag inte fått skäll av prenumeranter som vaknat i trappuppgångarna).
Det handlar om en massa sms såklart. Snacka om råflört i timtal. Det är rätt lustigt ändå att man kan prata om helt konstiga saker men ändå så förstår man precis vad den andra personen egentligen är ute efter. Det säger väl rätt mycket om vad man kan om varandra.

Förutom detta så har jag assisterat Securitas lite när jag hittade en öppen dörr som, jag fick reda på lite senare, ledde rakt till en massa läkemedel. Tur man har privata nummer till vissa (läs: en person) så man lätt kan nå dem *blink blink*. Det var dagens goda gärning det, och klockan var inte ens 04:20 på morgonen. Så nu kan jag vara ett rövhål resten av dagen om jag vill, haha.

Nu ska jag ta en skål med yoghurt och sen ska jag sova. Hade tvättid men jag bokade om den, orkar inte hålla mig uppe eftersom jag har två hästar + en syster samt mig själv att hålla reda på i stallet idag. Inte för att det är jobbigt, men ibland orkar jag inte ens med bara en häst och mig själv, haha.