Dagens ridpass

Älska paint?


Då det var min syster som skulle rida idag så var jag tvungen att agera ridlärare igen och försöka komma på en bra lektion att hålla. Inte för svår, men inte för lätt heller - en utmaning är alltid bra att få. Inte så lätt som det verkar det här med att komma på bra lektioner.

Men i alla fall! Det blev några skritt/travbommar, volt runt en kon, serpentinbågar mellan koner och sen volt runt sista konen innan varvet började om igen. Detta gjordes först i skritt, sen i trav, och sen försvårade jag det lite genom att blanda skritt och trav samt halter och ryggningar - för att kolla så att lydnaden satt kvar från uppvärmingen. Det gjorde den inte riktigt, hon lyssnade när Therese ville att hon skulle sakta av eller stanna men att öka takten var ju inte på tal om, så fick lägga till igångsättningar istället för serpentinerna mot slutet och då gick det hur bra som helst sen.

Travbommarna var rätt långa till att börja med, så Lady fick tänka till, och ja självklart även Therese som fick kämpa med att hitta rätt tempo, och länga ordentligt på stegen för att ta sig över. De första gångerna gick det väl sådär, och hon höll nästan på att stå på näsan till och med, men efter det så repade hon sig och tänkte på var hon satte fötterna. Mot slutet av passet kortade jag bommarna till normalt avstånd igen och då såg Lady rätt nöjd ut med att bara kunna trava normalt över.

Duktig ponny idag, som till och med blev svettig på bogmusklerna mot frambenen, samt bakbenen. Tecken på väl använda muskler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback