Gårdagens ridpass - uteritt

Igår var det helt underbart vårväder ute. Solen sken, och man kunde inte vara på annat än bra humör. Jag tog tillfället i akt och åkte till stallet nästan direkt när jag kom upp ur sängen.

Mockade och fixade allting snabbt, hämtade hästen som var på mer bra än dåligt humör. Hämtade sadel och träns och red ut. Eftersom hon har två tappskor så fick jag ta en runda med så lite asfalt eller hårdare mark som möjligt, men det visade sig att jag inte hade behövt oroa mig det minsta. Lady var nämligen inte ett dugg ömfotad, mer än när det kom till stenar och rötter, och marken var mjuk och vägarna helt perfekta för att hålla igång i alla gångarter på. Tog en längre tur än jag först planerat, så det blev över en timme ute i solen - och det var helt underbart! Saknat alla uteritter lite, har inte blivit så mycket av dem den här vintern på grund av det supertråkiga vädret.

Lady frustade nöjt hela rundan och verkade hur lycklig som helst över att få komma ut.


Efteråt fick hon ett svalare täcke, det är ju nästintill djurplågeri att ha på ett tjockt vintertäcke när det är 10 plusgrader ute. Det verkade Lady rätt nöjd med också, trots att det visst var ett stort lufthål bak på rumpan på det tunnare täcket, haha.

Trasig kropp

Jag har rätt hög smärtgräns, kan ta väldigt mycket utan att klaga - så när jag klagar, då är det på riktigt och inte bara nåt litet fjantigt.

Som jag misstänkte så red jag sönder mig igår. Det är sorgligt att man inte ska kunna ta ett ordentligt ridpass utan att gå sönder! Jag glömde ta några Ipren innan jag åkte till stallet så fick inse att det inte blev någon ridning idag. Hade grova problem med att lägga i backen på bilen till att börja med - började nästan gråta, så ont gjorde det i armen. Okej, jag har haft ont i mina armar ett bra tag nu, men det har fungerat med Ipren. Men hur länge ska man behöva hålla på med det egentligen då? Till slut blir man ju imun, och det är ju inte meningen!

Imorgon får jag förvarna chefen om att jag ska ringa läkaren. Ipren hjälper mig bara tillfälligt numera, och även om jag undviker att gå till läkare så länge som det bara går så... jag pallar inte att gå runt och ha ont längre. Får se om det blir sjukskrivning eller inte, men med tanke på hur mycket buntar jag lyfter varje morgon så kommer det nog bli stopp. Hade varit lite skönt, fast samtidigt inte! Behöver jobba!

Nu ska jag fixa lite mat snabbt och sen kika på tv innan jag tar tag i lite städning här hemma. Ser ut som fan. Ska duscha och byta sängkläder med - sova superskönt var ordet!

Genomkörarpass

Eller ja, nästan i alla fall. Gav mig fan på ridningen idag. "Nu jävlar", tänkte jag.
Och herregud vad förbannad Lady blev på mig, haha! Har varit lite för snäll och gett efter det senaste nu, med två troliga inflammationer i armarna och allmänt kass rygg så har jag inte haft kraft att stå ut med "käbblet" i ett helt pass. Idag gav jag mig fan på att jag skulle stå ut, och det gjorde jag faktiskt. Lite synd att jag inte kan ge mig fan på det oftare!

Lady blev som sagt skitförbannad på mig, för hon vet att om hon bara bråkar tillräckligt så ger jag mig snart. Men idag gjorde jag inte det, Jag satt hårt och höll hårt, och hon kom inte undan! Hon piskade med svansen och slickade öronen, och efter 40-50 minuter gav hon upp. Eller ja, så mycket som det verkade gå för idag i alla fall. Fick henne att "käbbla" mindre och mindre. Efter långt över en timme så klarade jag inte mer, och som tur var så gick hon fint just då så det var lägligt att lägga av för idag.

Bevisligen använde hon musklerna i alla fall, för hon var svettig både på halsen och fram- och bakbenen, så det är jag nöjd med! Behöver muskla upp sig lite mer så hon orkar jobba bättre.

Nu har jag grymt ont i armar och rygg, men det får det vara värt! Tur det är Bingolotto och godis som gäller nu med! Haha...

Lugnaste dagen på länge

Idag är en sån där dag då det inte kommer hända speciellt mycket. Typ ingenting alls fakitkskt. Jag är helt utkörd efter gårdagen i Göteborg. Först jobb på natten, sen utan sömn ner till Göteborg för många timmar i Scandinavium och hästmässan, för att åka vidare till MediaMarkt och IKEA på hemvägen. Var hemma i Vargön ganska exakt kl. 20 på kvällen, sen hemma hos mig vid 21. Jag tror jag somnade så fort jag la mig i sängen faktiskt, har inget minne av att jag ens hann lägga huvudet på kudden.

Så idag blir det lugnt. Även om jag efter jobbet har sovit 7 timmar, med undantag av att Izza väckt mig nån gång, så är jag hur seg som helst och jättetrött verkligen. Så ska ut till Lady och mocka nu och sen åka till Överby och handla massa god mat. Där tar min aktivitet slut typ, så mycket orkar jag.

Göteborg Horse Show!

Idag bär det av ner till Scandinavium och Göteborg Horse Show - årets största fest för hästfolk! Som hästmänniska kan man ju bara inte missa det här!

Ska bara byta om och sen ska vi åka. Jag är dock riktigt, riktigt trött eftersom jag inte somnade förrän vid halv elva igår, trots att jag låg i sängen redan klockan åtta! Får se hur det går idag, men bara man kommer fram så brukar det gå bra! Har inte tid att vara trött där nere, haha!

På hemvägen blir det ett stopp på Ikea också, och om det finns tid ska jag in på MediaMarkt en snabbis också och köpa en skrivare. Min tar ju inte bläckpatronerna längre, och det blir billigare att köpa en ny än att lämna in på reparation. Vilket samhälle vi lever i idag egentligen - bara hivar produkter som går att laga för att spara pengar. Det löjligaste är nog ändå priserna på reparationerna.

Nej, måste byta om nu! Ha en bra dag!

Laddad!!

Trevlig dag idag!
Fick inte sova så mycket i förmiddags efter jobbet då de håller på att försöka såga sönder någonting runt stödpelaren på min uteplats. De har konstaterat att den är i rostfritt stål och har gjort sönder två skärblad på den. Kanske dags att ta till lite tyngre vapen då istället för att fortsätta med likadana? Det gör mig inte så mycket att jag inte fick sova efter jobbet, för då somnar jag desto bättre nu!

I alla fall, jag ska sätta mig och kolla på tv nu - Once Upon a Time. I pauserna ska jag packa ner kläder och diska lite lätt. Imorgon blir det en heldag i Göteborg, och eftersom jag känner mig själv rätt så kommer jag inte komma upp i tid innan jobbet för att packa då.

Jobbigt att behöva vänta

Har haft en bra helg. Tagit det rätt lugnt och bara gjort saker jag haft lust till. Eller så hade jag planerat helgen i alla fall - bara lugnt med massa gott att äta och en bra film eller två.

I söndags hade jag däremot stalljouren efter ett snabbt byte med M, och herregud vad ont i kroppen jag har. Eller hade, det mesta gick faktiskt över efter en 30 minuter lång dusch igår efter stallet. Kvar av värken är vänstra överarmen, nacken samt högra delen av ryggen. Fast där i ryggen har jag alltid ont, och det är ingen som vet varför. Tror jag ska offra pengar på massage, nån gång. Ha inte stalljouren med förkylning i kroppen!

Just nu sitter jag och väntar på besked från verkstaden angående bilen. Jag hoppas de hör av sig snart om att den är färdig, börjar liksom bli lite nervös nu. De stänger klockan 17 och det är lite drygt en timme kvar bara. Har de inte hunnit fixa med den så blir det lite kämpigt att ta sig till jobbet inatt. Eller egentligen är det inga problem då det bara är att låna mammas och pappas bil, men just för att det är onsdag imorgon så blir det bara massa krångel eftersom jag måste köra pappa till jobbet i så fall, och samtidigt lyckas köra mina dubbla rundor.

Ska hugga tag i min disk och sen se om jag får fram lite ork till att dammsuga också. Izza är överallt just nu, antalet hårtussar på mina mattor går inte ens att räkna.
Borde raka henne, seriöst.

Lätt och go dag

Dagens planering:
  • Åka till Överby och fixa mat + spån till Lady.
  • Stallet - mocka, fixa o rida.
  • Hem - baka en äpplekaka, eget experiment, och vänta på brorsan

Inte så mycket, men det räcker gott och väl för en fredag.

 

Idag ska boxen mockas ur ordentligt och strös upp med en spånbal!


Verkstadsbesök igen

Det känns inte som om jag har gjort annat än haft min bil på verkstaden sen jag köpte den. Lagat allt möjligt på den, snart borde den var värd mer än en Ferrari kan man ju tycka!

På tisdag är det dags igen, den här gången med fläkten. Den har lagt av helt nu igen så det måste bli gjort. Det kostnadsförslaget jag har fått från en verkstad ska jag elda upp, för till och med B på verkstaden som vi har börjat anlita det senaste nu såg helt chockad ut. Men det är i och för sig skillnad på sprillans nya delar och begagnade, fast så länge de begagnade är i bra skick så spelar det ju faktiskt ingen roll!


Längtar...

Ge mig sommar, sol och värme nu! Åh, så trött på vinter och kyla!

Bästisarna Arom och Lady på sommarbete 2011

Inne i en svacka

Känner mig inte taggad på någonting just nu. Är inne i en enorm svacka. Allting bara faller samman och ingenting blir bra vad jag än gör eller hur mycket jag försöker.

Stallmässigt är det åt fanders. Hästen har tappskor, hovslagaren får inte sko pga. en skada, andra hovslagare har ingenting i närheten, sadeln är bitvis fucked up och jag har inte råd att prova ut och köpa en ny förrän till sommaren när semesterersättning + lön från det eventuella extrajobbet på SKV trillar in. Sadeln funkar ju absolut, men måste ha tag på en ny så fort som möjligt.

Ska köpa lotter nästa helg och hoppas på att jag vinner ett presentkort på en sadel! Chansen är ju nästintill obefintlig, men köper man inte så kan man ju definitivt inte vinna.

 

Oavsett hur otaggad jag är på livet just nu så ska det bli ett rejält ridpass imorrn. Måste ta tag i det ordentligt, både för min skull, Ladys skull och Emmas skull. Vet inte vad jag ska hitta på dock... känner mig inte taggad på ett hårt dressyrpass, men får väl se. Markarbete eller dressyr får det bli.

Vet ni vad? Jag ska gå så långt att jag kallar den här svackan för vinterdepression. För så känner jag.


GBG Horse Show 2012

Fick ett infallsryck igår och ville boka biljetter till Göteborg Horse Show. Kikade snabbt in för att kolla om det fanns biljetter kvar till något bra, med en vecka kvar så är chansen rätt minimal. Men fick tag på biljetter till fredag förmiddag, helt okej. En internationell hoppning, en gymkhana och en stor dressyrklass. Har aldrig tittat på dressyr men ska faktiskt bli kul att se för en gångs skull. Skulle man tröttna (klassen håller ju på i över 4 timmar så lär nog göra det) är det ju bara att gå mot mässan istället liksom!

Jag har sovit gott idag. Kom hem lite före halv tio i förmiddags och slocknade nästan direkt. Glömde ju självklart ställa klockan men vaknade ändå vid halv tre, så det får jag vara nöjd med. Nu ska jag fixa mat, städa lite lätt och sen baka muffins tänkte jag. Brorsan kommer hit senare idag ev. och ska hjälpa mig lite med datorn så får väl ha något gott att bjuda på. Frysta kanelbullar smakar inte lika gott som nybakade muffins... + att jag har ett sjukt sockerbegär och måste ha någonting hemma att kunna tugga i mig.

Izadora, numera vuxen

Izza har blivit stor tjej denna helgen! Första löpet är igång! Började lite smått redan igår morse när jag hade åkt till jobbet tydligen, med överdriven pratgladhet. Märkte det sen när jag kom hem också att hon pratade mer än vad hon brukar men tänkte inte så mycket mer på det. I förmiddags fick jag sms av mamma som sa att hon löper. Ska bli spännande att se hur mycket sömn jag kommer få de närmsta dagarna nu!

Hon är ju väldigt kär i Linus, men han fattar ju absolut ingenting, haha!

Dags att ta kontakt med uppfödaren och se om hon har kvar sin hankatt också, för vill nog faktiskt ha i alla fall en kull med små bebisar. Till att börja med. Fler skadar ju inte. Men det beror ju på hur lätt jag kommer ha för att göra mig av med de små bollarna sen också!


The Sims

Just nu sitter jag och leker med datorn. Försöker installera The Sims 2... herregud vilken tid det tar! Och vad många skivbyten det är hela tiden! Hade jag glömt att det var! I den här takten hinner jag nog tappa spelsuget innan det är färdigt, haha! Som tur är så är jag inne på sista expansionsskivan som jag har nu. Borde definitivt försöka få tag på fler, för det är ett par stycken som jag inte har. Däremot så finns det så mycket saker att göra på de expansionerna jag redan har, som jag aldrig hinner med att göra. Men fler expansioner ger mer saker och mer möjligheter.

Hade en supermysig dag igår. Lite störande att allting jag gör alltid ska dra ut på tiden så himla mycket. Jag kan inte riktigt förstå varför... men så är det bara. Var inte i Uddevalla förrän närmare fem-tiden, då skulle jag varit där i över en timme enligt mina beräkningar. Men så blev det ju inte. Men det blev bra i alla fall. Jag trivs som fisken i vattnet!

Nu ska jag återgå till installerandet! ^^,

Ny vecka, nya tag

Ännu en ny vecka har börjat. Var tar tiden vägen? Snart dör jag ju om det ska fortgå i den här takten!! Och inte tycker jag att jag hinner med något speciellt heller...

Planeringen för dagen är nu närmast sömn. Sen blir det en sväng till stallet, för att sen snabbt hem och duscha innan jag ska ge mig iväg mot Uddevalla för mat, mys och kanske någon film eller två. Förhoppningsvis kan jag byta bil med pappa på jobbet också, så slipper min stackars bil gå till Uddevalla. Den har gjort det några gånger nu, och den är inte riktigt förtjust i det. Dessutom så håller fläkten på att lägga av igen så måste ändå träffa pappa så han får kostnadsförslaget på det jobbet så han har lite underlag när han ska ringa en annan verkstad och kolla om de är billigare (läs: om vi kan få rabatt för att vi känner han som äger verkstaden).

Igår kväll kom min bror hit med en av sina datorer (människan har tre, till vilken nytta?). Han skulle göra sig av med den här, och tänkte såklart på lilla mig som har en dator som inte går att göra mer än att surfa på. Kolla på film är knappt. Grafikkortet håller på att ge sig i den, men det är inte så konstigt med tanke på att den är från 2005.
I min "nya" dator fattas ju självklart hela min hårddisk med mina bilder och allting på nu, så det ska Tobbe få komma hit och hjälpa mig med någon dag när han och jag hinner. Jag anser att det blir för jobbigt att försöka flytta 280 GB på min 4GB USB-sticka. Det skulle ta lite för lång tid för mitt tålamod.

Påminnelse till mig själv - köp godis eller fika till kvällen!

Gårdagens ridpass

Igår var jag ute i stallet, efter att ha legat sjuk hemma i 3-4 dagar. Hade lite lagom abstinens! Varit borta från jobbet tre dagar också så var helt galet rastlös. Inte riktigt min grej att varken jobba eller kunna komma ut och aktivera sig.

Började med att mocka och fixa. Rev ut allt äckligt i boxen och fixade in en ny bal med torv samt en halv bal med spån. Blev hur fräscht som helst. Sen var det dags för en tur ut i snön. Slängde på alla reflexer jag hittade, även om det är ljust så ska man ju synas ordentlit på långt avstånd!

Jag gick ut på ett gärde och körde lite voltarbete i trav mestadels. Det blev inte så lång stund för jag kände mig inte helt fit for fight, men Lady var fin och arbetade på bra - efter att hon insett att hon inte skulle få springa och busa i snön. Började då med lite galopp, men det blev inte så seriöst. Lady taggade till direkt och ville bara springa. Hon slängde med huvudet och bockade - ibland försökte hon göra båda sakerna samtidigt, och det gick ju sådär. Efter ett varv runt gärdet lugnade hon ner sig och la energin på att arbeta istället. Sökte sig nedåt och gick i en väldigt spänstig och bärande galopp. Hur skön som helst verkligen. Drog inte åt nåt håll utan låg på och följde mina skänklar åt alla håll. Gjorde inget arbete av galoppen utan låg mest varv på varv runt gärdet med en bra känsla hela tiden, det räckte för mig.

Det blev inte ett så långt pass, kanske 30-40 minuter. Men om man får ut en bra känsla på den stunden så räcker det tycker jag, och även om det inte var mer än 15-20 cm snö så gjorde det sitt ändå!


Lady och jag igår, matchar såå bra i rosa!

Snart människa igen!

Börjar känna mig som en människa igen nu. Varit sjuk sen i söndags kväll. Det började med lite lätt halsont i lördags efter bion på kvällen, sen eskalerade det till feber, hosta, snuva o huvudvärk till på måndagen. Hela gårdagen var likadan och först på kvällen så lättade det.

Idag känner jag mig helt okej, bara lite galet seg efter att inte ha gjort någonting på flera dagar. Så ska ta mig en promenad sen. Tror det blir ner på stan en sväng, och sen en lite längre runda tillbaka - beroende på hur kallt det är. Klarar mig fint utan promenad om det är för kallt, haha.

Förhoppningsvis kommer ett paket jag beställde igår. Fått meddelande av både avsändare och posten att det är inlämnat och påväg så det borde hamna i brevlådan med posten inom två timmar. Inga stora saker jag beställt så jag förväntar mig att postbudet är smart, trots att hon hatar min brevlåda (som inte är för smal, som hon tycker den är.). Jag vet hur störande det är när man tycker så, men det är bara att bita ihop, göra sitt jobb och dela ut!! Min brevlåda är vid om man jämför med många, många andra lådor som folk har. Hon hade inte klarat en dag i ett villaområde med de låsta brevlådorna som har extremt smala öppningar!

Nu måste jag gå och rädda min katt. Hon har krupit in i mitt påslakan och det låter som om hon inte hittar ut igen, haha!