Hurtig som håller igång

Sjuukt trött idag!
Är uppe och tvättar, hittade en massa tvätt som är gott att bli av med medan det fanns tid. Så fort tvätten är klar ska jag ta en powernap på maximalt två timmar. Det kommer jag behöva för att orka med kvällen sen tror jag, speciellt med tanke på att jag inte sov nånting innan jobbet...

Medan maskinerna går så ska jag nu ta fram dammsugaren, bädda rent i sängen samt diska lite disk.. men det är ju rätt lugnt känner jag så tar det lite lugnt nu. Dock blir jag trött så fort jag sätter mig, så kanske är bättre att hålla igång. Har en del skit att bära ner i förrådet också. Förstår inte hur jag lyckas ibland alltså...


Hittade en bild på Izza när hon var 12 veckor - så liten och bedårande söt!!

Utmattad

Idag har jag tagit igen förlorad sömn. Fy tusan vad trltt jag var i morses när jag körde. Somnade före halv åtta hemma, efter lite tv. Blev sen väckt av att en kille kom med en ny list till min frys. Den satte han upp och tog med sig den gamla.... men tror ni att den nya listen hjälpte? NEJ. Har fortfarande ett exakt likadant hål in i frysen! Så ska göra ytterligare en felanmälan på samma sak, och se vad som händer nu. Man kan ju alltid hoppas på nåt helt nytt!
Somnade om igen så fort han var klar, och kom sen inte upp ur sängen förrän 3,5 timme senare, och då var klockan halv tre typ!

Var på Torp igår som sagt. Hann inte gå runt så mycket på grund av att jag sov alldeles för länge, men kom in på Hööks i alla fall, och det var huvudsaken. Hittade två grimmor, lite nosludd och ett "lock" till Ladys hink. Hittade även en jacka på rean. Varmfodrad jacka för 157 kr är inte så tokigt tycker jag, halva reapriset. Nöjd med det, riktigt nöjd!

Nu ska jag kolla på Once upon a time på tv, och kanske Revenge om jag inte hinner somna innan dess. Får ta och busa med Izza samtidigt, för hon har sovit eller i alla fall varit väldigt tyst hela dagen när jag sovit. Gott om hon blir av med lite energi innan jag däckar igen, för det känns som om jag kommer göra det snart!

Ljuset rubbar rytmen

Jag känner mig inte så hälsosam nuförtiden. Sover riktigt, riktigt dåligt. Igår somnade jag förvisso redan vid 22, så det var två timmar tidigare än vad jag brukar. Det känns som en bedrift... men annars så sover jag hur dåligt som helst. Jag misstänker att det beror på ljuset, att det är så mycket mer ljus ute nu på dagarna, framförallt längre. Det påverkar mig grymt mycket, eftersom jag älskar vår och sommar. Jag reagerar direkt på att det blir ljusare ute längre på eftermiddagarna/kvällarna. Men jag hoppas verkligen att min kropp inser att den inte behöver bli så hypad såhär tidigt, för det är ett tag kvar innan man kan gå halvnaken ute liksom!

Efter jobbet idag, blev till 9,30 inklusive en dryg halvtimmes frukostpaus, så handlade jag en massa mat. Sen hamnade jag en sväng på Blomsterhallen också, eftersom jag väldigt effektivt lyckats ta död på alla de blommorna jag köpte för några veckor sen. Råkade nog ge dem för mycket näring sist gång jag vattnade dem, för de stendog verkligen. Haha... men nu har jag köpt lite andra blommor, dyrare blommor, så får kolla upp skötselråd på dem ordentligt så jag får dem att överleva. Några små Primulas för 10 kr styck var väl skitsamma, krukan till kostade nästan 3 gånger så mycket som blomman, haha.

Jag har lite planer på att åka till Hööks sen. Kommer inte ihåg vad jag skulle köpa men något var det, för annars skulle jag inte besvära mig med att åka dit. Sen lutar det åt att vara kvar i Uddevalla ikväll också, blir riktigt gott! Så jag tror jag ska ta mig en timmes tupplur nu för att ladda batteriet lite innan jag får ta mig upp och duscha och fixa.

Hål rätt in i frysen

Jag vet inte varför jag fick en infallelse att kolla på gummilisten till frysen idag, det bara kom. Men det var väl tur jag gjorde det. Har ett tag tyckt att den betett sig lite konstigt... när man stänger en frys ska den ju liksom "suga åt sig" dörren så att det är tätt, men det har inte min frys gjort på ett bra tag. Har undrat varför men sen inte tänkt så mycket mer på det faktiskt.

Och inte så konstigt att det känts underligt - för det är ett hål rätt in i frysen!


Härliga söndag

Hej hopp!
Riktigt skönt med en natts sömn, behövde verkligen det efter denna veckan. Har både slarvat med sömnen samt inte kunnat sova av diverse olika anledningar, så det har väl blivit i snitt 5 timmar per dag - uppdelad sömn då, så det räknas som typ 3 bara.

Lilla Lady har blivit lite bättre tycker jag. Fick lite tips om att bara låta såret vara så skulle det läka sig själv, det var tydligen bättre än att hålla på med salvor och annat strunt. Så jag lyssnar på det just nu så får vi se! Ska ut till stallet och släppa henne i ridhuset om jag kommer åt det, annars får det bli longering. Igår blev det lite longering men hästen var ju halvt galen så det gick ju sådär. Lite typiskt att folk måste rida i det gamla ridhuset när de lika gärna kan vara snälla och gå över till det nya så att man kan släppa sin häst. (Jag VET att ridning går före, men när det finns alternativ att rida på - varför inte vara shysst?! Det hade jag varit, utan tvekan!)

Innan jag åker till stallet blir det städning här hemma - diska, sortera skräp och dammsuga. Imorrn blir det finbesök och då måste det ju se lite hyggligt ut i alla fall! Framförallt måste soporna ut, för de börjar lukta känner jag, haha!!

Lady halt igen

För två veckor sen vrickade hon sig i hagen på nåt vänster, igår hade hon trampat sig. För två veckor sen markerade hon på höger fram, nu är hon halt på vänster fram. Jag blir tokig. Dock är jag glad att jag vet vad det är, så det inte är nåt skit i benen. Nu är det ju bara att ställa hästen på vila tills hon är ohalt och sen börja sätta igång henne igen.

Imorrn står damen inne på morgonen, så ska jag kolla såret lite mer samt longera henne i ridhuset för att se på egen hand hur hältan ser ut. Idag sprang jag bara med henne så att Sofia och Susanne fick kolla hältan, men såg ju själv att hon var halt när jag sprang bredvid.
Sen hade jag tänkt att hon ska få gå bredvid Rocky i paddocken, för att inte få in en massa lera och skit i såret. Det ser lite skumt ut nämligen, ser ut som att det är ett hål/reva ner i, eller mot, hoven en liten bit. Tror inte det blir bättre av att hon går ute i lera och äckligt vatten i den stora hagen då. Dock får jag inte tag i chefen för att kolla om det är okej, men hoppas jag stöter på henne ute i stallet imorrn bitti - eller i alla fall får tag i henne då! Annars får jag skicka ut Lady där ändå, hon ska ju inte behöva stå inne om den tillfälliga sjukhagen inte används av någon annan just nu.


Helgen

Hoppas alla har haft en trevlig helg! Det har jag! Precis en sån där helg som jag behövde!

I fredags tog jag det bara lugnt, lätt förslappad på grund av att jag inte varit i stallet på flera dagar tror jag. Spelade tv-spel o fixade god mat o snacks. Jag kände mig värd det helt enkelt!

Lördagen var jättemysig, blev upphämtad på dagen och körd lite söderut i landet för extremt lätt shopping, supergod mat och mysig bio. Jag börjar bli bortskämd, men jag gillar det på något sätt - även om jag kan få dåligt samvete över vissa saker. Men då får jag bara ett skratt tillbaka, fast det hjälper ju inte mot samvetet direkt ändå, haha.

Igår låg man i sängen alldeles för länge, men till slut kom man i alla fall upp. Då blev det en lugn tur till stallet (Lady var sötaste och pratade med mig innan jag hälsade på henne, pratade med Susanne direkt, och stod sen och slog i boxen lite försiktigt för att få min uppmärksamhet). Susanne och jag släppte hästarna i ridhuset så dom fick ladda ur lite. Mockade ur boxen, eller i alla fall det äckliga, sopade lite extra i botten och strödde upp med en ny bal. Nu var det över en vecka sen Lady fick nytt att stå på så det var dags. En gång i veckan räcker ju faktiskt gott och väl däremot om man hanterar underlaget rätt!

Just nu idag ser planerna rätt lugna ut också. Unnade mig att ligga och dra mig i sängen idag med, för jag var sjukt trött verkligen. Ska fixa varma mackor i ugnen nu till "middag" och så får det nog bli en glassbåt till efterrätt sen! Gott gott!

Lugn och skön dag!

Men se goddagens!

Jag tvättar och grejar just nu. Det är så tråkigt, men  kände att det var lika bra att ta tag i det medan man hade chansen. Så onödigt att boka om tiden för bara nån dag eller två bara för att man inte vill egentligen. Ska diska onsdagens disk, det blev lite. Brukar inte stå i köket så mycket bara för min egen skull, men trodde verkligen inte det skulle bli sån skillnad som det blev, haha.
Sen ska jag ta ner adventsstjärnan, det är ju redan dag för det idag. Det är lite tråkigt, för jag tycker verkligen den är så himla fin. Bästa köpet jag gjorde senast vi var i Ullared tror jag faktiskt!

Förutom tvätt, disk o byte av lampa i fönstret så ser dagen otroligt lugn ut. Ska nog unna mig att spela tv-spel eller något åt det hållet, just bara för att jag kan för en gångs skull.
Ska bli riktigt skönt!

Bortskämd


It's cold around me

Jag fryser om mina fötter. Har inga riktigt bra vinterskor som tål väta så varje vinter när det är snö ute så blir jag blöt. Jag förstår inte riktigt varför jag aldrig tar tag i det och skaffar ett par riktiga vinterkängor.... Jag är väl lat helt enkelt!!

Denna morgonen nu sitter jag i Vargön. Har ätit lite frukost och ska bege mig mot stallet om ungefär tjugo minuter eller så. Lady är fortfarande "typ" halt. Hon har inte visat någonting sen i fredags nu, men har varit lite off rent allmänt. Igår hade hon dock energi och ville busa när jag longerade henne så det ser jag som ett positivt tecken. Dock blir det fortsatt vila, med promenader och lättare longering ett par dagar till för att se om svullnaden försvinner helt i kotan. Ska också försöka jaga ut hovis så han eventuellt kan utesluta hovböld.

Idag skulle jag longera henne på hårt underlag hade jag tänkt, det har jag inte gjort sen innan helgen så ville se om man kunde se nån skillnad efter lite vila. Men det går ju inte, för det snöade igår! Nu ligger det ett 10 cm snötäcke överallt så det är ju supermjukt precis vart man än sätter fötterna. Så typiskt.
Dessutom blir jag supersugen på att gå ut på ett gärde och galoppera i snön, men det kan jag ju inte heller! Ingenting är bra just nu hästmässigt känns det som, haha..

Igår kväll var jag iväg en sväng till Uddevalla igen för lite mat och film. Det var trevligt måste jag erkänna, så jag hoppas på mer av den sorten!

Halt häst igen

Det blev ingen ridning idag heller. Så sjukt typiskt eftersom det var helt underbart väder ute. När jag tog in henne tyckte jag hon gick lite ojämnt så kände på benen om hon var varm. Och mycket riktigt så var hon varm och svullen i en kota, och efter att ha sprungit med henne på gårdsplan och inne i stallgången så konstaterade jag och Susanne att hon markerade lite.

Så nu får det nog bli vila ett par dagar, lite promenader i ridhuset kanske, och så får vi väl se om det släpper så jag slipper åka iväg med henne. Inte så kul eftersom man inte hunnit lastträna henne riktigt än. Transporten kommer ju aldrig iväg till stallet, den blir ju bara utlånad till allt och alla hela tiden. Men förhoppningsvis är det bara en vrickning som hon gjorde i förrgår, inte så konstigt eftersom det är så knaggligt i hagen nu.


Vår i fönstret

Drog ner julgardinerna, köpte nya blommor, rotade rätt på gardiner och lyktor att hänga i fönstret. Blev riktigt bra resultat om jag får säga det själv!


Halt, eller inte halt

Idag har jag planerat en lång uteritt med Lady. Men det gick i stöpet, för igår fick jag sms om att hon var halt fram. Kollade henne idag, kände, longerade och så vidare men såg ingenting. Hon var tokig som hon brukar. Redan när jag var på väg till hagen såg jag att det nog inte var något fel på henne idag, för hon gjorde en 360 graders vändning på stället och for iväg mot grinden i 400 knyck ungefär. Ögonen bara lyste tokerier på henne, haha.

Så efter den lätta longeringen för att kolla efter hälta så släppte jag henne i ridhuset, och ja, hon for runt som en tok precis som hon gjort nästan varje dag det senaste nu. Men hon fick i alla fall vila idag ändå, ifall att liksom. Sen får jag kolla henne imorrn igen innan jag rider, för det är återigen planerat eftersom hon inte visade något idag.

Tur i oturen att det bara varit en vrickning i hagen eller nåt!

Sprallemaja

Jag har fått höra att min häst är tokig. Helt överdrivet pigg. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den hästen, för just nu verkar det ju inte som om det hjälper att man ride och aktiverar henne ens. Hon har varit helt tokig sen julhelgen, och det verkar bara bli värre för varje dag som går. Hon har för visso fått på sig ett lite kallare täcke eftersom de andra hästarna har dragit upp ett stort jävla hål i hennes 100 g täcke, så det kanske är en bidragande faktor, men hon ska ju fortfarande inte bli sjövild för det.

På fredag är jag ledig, så då tror jag att både torsdag och fredag får innebära riktiga långturer ute, eller minst en av dagarna i alla fall. Den längsta vi har på upp emot två till två och en halv timme. Skog och terräng, köpcenter, golfbana, vatten vid kanalen och en hel del galopp... Det borde ju suga ut lite energi ur kroppen på henne tycker jag!!

Nu ska jag göra mig iordning lite snabbt och åka ut till Överby. Kom aldrig iväg dit häromdagen när jag sa att jag skulle det. Vet inte riktigt vad som kom ivägen om jag ska vara helt ärlig heller! Men idag måste tröjan lämnas tillbaka så får ta tag i det där nu!

Bio igår var förrästen mycket trevligt! Sherlock Holmes är bra verkligen! God mat också, även om det inte blev riktigt som planerat, men det är lätt att komma på vad det är för dag i efterhand. Allt hade typ stängt, haha.

2012

Hoppas alla hade en trevlig nyårsafton! Jag hade det lugnt och stilla, som det ska vara. Lite firande vid tolvslaget i form av champagne, fast alkoholfritt för mig, fick det bli bara. Lite smällare och sen snabbt in igen, för det var ju riktigt kallt ute! Trodde man inte, men på en halvtimme ute så försvann känseln från mina tår! Kan också ha att göra med att skorna var nya och lite trånga, haha.

Izza är helt utslagen idag, man kan tro att hon har festat mer än jag igår. Hon sov, tror jag för jag har sovit som en stock, från när vi kom hem vid tre-tiden inatt till strax före tolv då hon ville ha mat. Sen var hon uppe en liten stund innan hon somnade igen. Nu ligger hon och sover i mitt knä, och jag hade gärna suttit kvar i soffan med henne i knäet hela kvällen, men jag har lite andra planer.

Har varit och hämtat mammas och pappas bil så ska göra mig iordning och sen åka till Uddevalla för bio och mat. Ska bli helnice verkligen, och jag hoppas både film och sällskap är trevligt.

Hoppas ni har en lugn dag, det förtjänar alla!