Vad gör man inte för pengar...

Igår var jag nere på stan och beställde nya glasögon. Hade ju tagit med mig några bågar hem för att prova och hade bestämt mig för en av dem. Dock ville jag ändå kolla ifall det fanns några liknande bågar i samma typ som såg lite roligare ut än de här, och det hittade jag. De kostade 600 kr mer såklart med, men det får det vara värt.
Om drygt en vecka ska de vara klara. Hoppas verkligen jag blir nöjd med dem, men det tror jag. När jag lägger ut 4200 kr på dem, inklusive synundersökning till halva priset, så tycker jag att de får vara bra. Dock får jag lite rabatt, men den gör "bara" 600 kr på totalpriset.

Just nu står potatis och puttrar på spisen. Gjorde en stek igår medan jag städade lite men glömde fixa nåt till den! Så typiskt mig verkligen! Så idag fick det bli en kebabtallrik från Pizza Plus, men det var verkligen inte fy skam det heller.

Mitt liv är verkligen inte roligare än såhär just nu. Jag går upp klockan två på natten för att åka till jobbet senast halv tre. Sen åker jag hem en snabb sväng för frukost innan jag ska vara på mitt andra, tillfälliga, jobb klockan sju. När jag slutar där på eftermiddagen hinner jag knappt komma hem innan jag ska sova igen. Imorgon har jag i alla fall Lady, och intaget av hästar, så då ska jag nog ta en liten tur ut i skogen om det är uppehåll. Longering gör jag inte förrän jag varit hos läkaren med mitt finger, tror det är nåt fel på det sen hon bråkade med mig sist. Det gör ont inne i fingret när jag kommer åt nåt så funderar på om hon lyckats ordentligt med något.. har lust att göra korv av henne ibland när hon håller på, haha..

Snart är potatisen klar, och då ska jag sova direkt. Nu får jag nog bråka lite med Izza innan det är dags att dra ner persiennerna helt och glömma av att solen skiner!

Liseberg

Lördagen spenderades på Liseberg i Göteborg!

Började dagen med att försova mig, och sen hade jag även glömt att jag skulle till Lady också, så fick duscha och åka dit supersnabbt. Det var zoom, zoom, zoom som gällde typ!

Sen kom man i alla fall iväg och var nere i Göteborg efter 12. Det var inte så mycket folk där, i alla fall inte jämfört med vad det är senare i sommar när alla har semester hit och dit, så det var väldigt skönt. Maxtid på köer var 30 minuter, men jag tvivlar på att det ens tog så lång tid i den kön. Det kändes inte så i alla fall.

Vann en liten nallegris på ett hjul, satsade en femma på ett av mina bästa nummer och vann direkt. Min syster var vansinning på mig innan hon vann också.. Men hennes gris var betydligt mycket dyrare då, haha.
Sen tvingade jag min syster att gå på Hotell Gasten med mig, som hon absolut inte ville. I gengäld så åkte jag en attraktion som jag inte heller ville åka, men jag var nog inte ens hälften så nervös som hon var, haha.. Men jag tror att båda kom fram till att det inte var så farligt som någon av oss trodde!

Som vanligt så pallar min kropp inte med värme och ståhej för länge så efter ett par timmar var vi tvungna att köpa socker till mig och ta en paus så jag fick ligga i skuggan en kort stund för återhämtning. Sen mådde jag kanon igen som tur var!

På kvällen sen gick vi på bio med. Mötte upp min fina bekantskap som skulle med och såg The Woman in Black. Bra film faktiskt! Blev skiträdd på flera ställen, två gånger så illa att jag var tvungen att hålla för ögonen faktiskt! Jag tål verkligen inte den typen av skräckfilmer! Men den var bra, och kul att se Daniel Radcliffe göra ett bra jobb efter Harry Potter!

Nya glasögon

På eftermiddagen idag har jag varit hos optikern. Behöver nya glasögon så var tvungen att göra en ny syndundersökning till det. De glasögonen jag har funkar bara hemma nu, knappt det ens, så det är hög tid för ett par nya. Styrkan har ändrat sig massvis sen 2008 när jag köpte glasögon senast.
Tog med 4 bågar hem, men det var egentligen helt onödigt, för jag hittade ett par i butiken som jag fastnade för direkt, och de kommer det bli också. Optikern ville jag skulle ha glasögon som var lite större och rundare i formen, nästan åt pilothållet. Men jag tycker det blir så fel i mitt ansikte, så jag kör på ungefär samma modell som tidigare, dvs smalare och mer avlånga glas. Även om jag inte använder de så ofta så ska jag ju vilja ha på mig dem.

Imorgon är planen Liseberg!
Jag fick ett infall igår och fick för mig att det är hög tid att åka dit, nu när parken har öppet varje dag. Att vädret ska bli hur bra som helst är ju inte tokigt heller! Efter Liseberg blir det bio - The Woman in Black. Hoppas den är bra!

Efter första veckan på dubbla jobb behöver jag roa mig!

Juliskum

Är det någon i min närhet som har sett dessa i butik? Limited Edition under sommaren 2012!
Jag som är helt sjukt beroende av Julskum (kan, utan att överdriva, äta lådvis med dem) måste ju få prova dessa också!


Stalljour

Måste verkligen bli bättre på att uppdatera känner jag!

Idag har det stått stalljour på schemat. Jobbade i morse och hann sen inte mer än att åka hem för frukost och ombyte innan det var dags att åka till stallet och jobba där också. Nu är allting fixat, bara kvällsfodringen kvar (som jag tänker få överstökat typ superfort så jag kommer hem till min underbara soffa igen).

I förmiddags kom också pappas chef ut till stallet med sina två döttrar. De ville rida så Lady fick vara knattehäst idag. Vet inte riktigt vad hon tyckte om det, haha. Hon är inte van så tror hon funderade väldigt mycket. Efter 50 minuter med två småtjejer på ryggen såg hon faktiskt trött ut, som om hon gått ett hårt arbetspass. Psykisk utmattning gillar jag!
Den äldsta tjejen var jätteduktig och red själv, med mig bredvid såklart. Satte igång Lady (trots att benen var precis nedanför sadeln), styrde, stannade, gick över markbommar och en bom som var satt på det lägsta hålet samt travade några steg åt gången och hade inga problem att sitta kvar. Lady var supersnäll och bara gick, och gjorde som hon skulle!

Igår longerade jag Lady, och hon var inte snäll där ett tag. AJ.
Förutom ett svullet och färgat finger har jag ett skärsår på långfingret,
troligtvis efter att nageln tryckts in så hårt. Hoppas jag slipper infektion bara..


Jag är helt slut, men ska leka med datorn här en stund till och sen är det dags att åka till stallet och fodra alla hästarna och därefter åka hem till godispåsen!

Hästloppis idag!

Nu har jag funderat, packat och funderat lite till för loppisen nu i eftermiddag. Funderat på vad jag har för saker som jag inte använder o.s.v. samt packat ner allt i kassar och sen funderat på priser samt om jag missat någonting... men det känns som om det är med alltihop. Vissa saker har jag i bilen och vissa saker ligger i stallet.

Jag mår riktigt illa också, men har tvingat i mig lite att äta. Kan bara hoppas att det får stanna kvar i magen nu! Hoppas hoppas!

Prislista och växel redo!


Ska gå ner i källaren en snabb sväng nu och rota upp det sista som ska packas med, och sen får jag åka till stallet. Ska mocka och fixa till Lady innan loppisen.
För det första ska jag hoppas jag tar mig dit, för det regnar och min bil får jag nog egentligen inte köra då egentligen i nuläget ens. Illa tvungen nu dock.. men får ta det försiktigt.

Inte så aktiv

Hej hå, här var det livat...
Min dator är numera typ alltid avstängd, istället för tvärtom som det varit tidigare, så det blir inte av att jag bloggar på samma sätt längre. Vet inte vad jag gör på dagarna, men jag antar att jag håller igång bra ändå.

Jag har sjukt ont i min arm sen helgen. Har ridit barbacka lite granna, och det är grymt mycket mer ansträngande än att ha sadel. Min kropp mår inte bra. Och de där tabletterna jag fick för drygt en månad sen hos läkaren har inte hjälpt någonting nästan. Ska försöka komma ihåg att ringa imorgon bitti och se om jag kan få en tid så de får kolla mig igen. Vill inte ha ont!

För övrigt sitter jag nu också med feber, frossa och ett grymt illamående. Det är sjukt nice. Eller inte. Ska nog ta och sjukanmäla mig, för det är bara pest att sitta och köra bil när man inte mår bra. Hoppas det går över till på torsdag, då är det loppis i stallet och tanken är att jag ska ställa upp ett bord där. Men mår jag inte bra imorgon får jag nog avboka det, eller hitta nån annan som kan stå där istället för mig.

Valborgshelgen

Hoppas alla haft en bra helg! Många hade lyx med ytterligare en långhelg medan andra inte hade det. Jag hade inte klämdag, självklart inte liksom. Tidningen ska ut. Suck.

Men på måndagseftermiddagen drog jag ner mot Göteborg och blev kvar där över natten. Levde väl lite på den vilda sidan, men hey, ibland måste man. Hade i alla fall jättekul, träffade massor med nya och trevliga människor där nere, och såg en hel del av stan. Göteborg är väldigt fint måste jag säga. Även om jag inte hade en aning om var jag var någonstans större delen av kvällen, men det är en helt annan sak.

Började med att slänga av några cider och väska och annat onödigt som inte var nån idé att släpa runt på hela kvällen, hos den enda jag pratat med tidigare och som under hela kvällen fick vara min stöttepelare och guide, haha... Sen blev det en kort promenad till Vasaparken för att kolla på kortegen, nåt tåg med högskolestudenter fick jag lära mig. Det var lite kul faktiskt, många av vagnarna var roliga och bra utförda.
Därefter blev det lite mat på en grill och sen en spårvagn till Slottskogen för lite allmänt häng innan resten av kvällen spenderades på två pubar med dricka och prat.

Hade ställt bilen i ett garage, som vi inte såg hade stängt på natten, så fick sitta uppe hela natten för att inte missa att gå och lägga på mer tid på den. Sånt som händer, haha... Sen kom jag inte iväg därifrån förrän närmare 18 på kvällen igår, trött som tusan verkligen.

Men hade kul verkligen och hoppas på en ny tripp ner snart igen. Då kanske jag kan hitta en parkering på egen hand till och med, haha...