Retur

Igår fick jag provat alla kläder som jag köpte i måndags. Nästan ingenting var på rean, men så brukar det vara med mig. Gick igenom rean noga men hittade som vanligt ingenting av värde där. Det är nog en gammal arbetsskada jag har fått, jag vet vad rean innebär och är egentligen.

Köpte i alla fall en jättefin stickad öppen kofta på H&M som jag tittat på hur länge som helst. Tycker den är jättefin verkligen, men den sticks! Nåt så vansinnigt! Jag hatar tröjor som sticks, får panik på dem rent ut sagt. Så den ska jag åka och lämna tillbaka idag tänkte jag. Den kostade 399 kr så det är ingenting man behåller för att man kanske kommer använda den nån gång. Behöver ändå ut och köpa ett till täcke till sängen, ber till gud att det finns i alla fall ett kvar i butiken så jag slipper gå och stressa över att jag bara har ett. Ska ju bädda i dem i eftermiddag sen eftersom det ska bli minusgrader i helgen nu.

Förutom den fina tröjan var allt annat bra - underkläder, toppar, tröjor. Brukar ha rätt bra koll, provar sällan i butiken. I måndags orkade jag verkligen inte med allt folk överallt, det kändes som om det var lika bra att köpa och prova hemma istället.

Fullt med rosa reflexer

Jag gillar inte att prata om julklappar. Är en vuxen människa och enda anledningen till att man egentligen ger och får julklappar fortfarande är väl för att det är roligt. Jag gillar att köpa och ge bort, oavsett hur stressad jag är över det. Så jag tänker bara nämna en enda, såvida jag inte råkat kläcka något om nåt mer i ett annat inlägg redan.

Har ju köpt på mig rosa reflexer till Lady - reflexbenskydd (fram), benreflexer (bak) och brösta. Tittade även på det fleecefodrade ridtäcket när det kom och ville så gärna ha det för att matcha. Tänkte sen åka ut i mellandagarna och se om det kanske var rea på det eller nåt, men det behövde jag inte för fick det i julklapp. Mamma har väl läst eller hört mig tjata lite om att jag måste ha det så att det matchar.

Nu är ju problemet bara att jag har en gul jacka... så måste köpa en rosa, haha!!


Tradera

Jag har slängt upp en hel hög med auktioner på Tradera, ta en kik!

---> MITT TRADERA <---

Mellandagsshopping

Var ute på Överby i måndags, första dagen på mellanrean. Jag var där redan vid 10 när köpcentrat öppnade och då var det ganska lugnt, men herregud vad snabbt det gick innan det var knökfullt med folk överallt! Tanken var att jag skulle möta upp min bror där, för att hjälpa honom med saker till lägenheten och vara smakråd även på kläder. Men den lilla klanten vaknade inte förrän efter tolv och då var jag nästan färdig redan och tänkte åka hem. Så får hoppas han lyckades hitta någonting ändå, men det gjorde han nog.

Jag fick i alla fall köpt ett varmare täcke till mig själv, för det har jag velat ha länge nu. Det är lite svårt med täcken eftersom jag blir rätt varm när jag sover, så det får inte vara FÖR varmt. Men jag tror jag hittade ett bra mellanting. De täckena jag har är på 800 g per täcke och det jag köpte är på 1200 g så det ska nog bli bra. Finns ju betydligt varmare täcken än så, men det vet jag blir för varmt.

Såhär i efterhand så känner jag mig lite dum, för jag köpte bara ett nytt täcke. Jag har dubbelsäng och bäddar alltid dubbelt så självklart måste jag ju ha två täcken. Men det kom jag inte på förrän i morses när jag körde tidningarna. Haha, så jag får leta mig ut nån mer dag denna veckan och se om det finns några mer kvar. Får passa på medan de är nedsatta till halva priset nu.


Från samma butik blev det även ett nytt set med sängkläder. De köpte jag dubbelt av i alla fall, så lite hjärna hade jag med mig åtminstone. Nu ska jag bara vara duktig och ge bort de sängkläderna som inte får plats i mina lådor. Ändå har jag faktiskt rensat ut redan, men det får göras en gång till. Har inte hur många som helst, men har definitivt mer sängkläder än vad jag behöver ha. Men gillar att byta, och gillar nya och fräscha så har en tendens att köpa nya till och från.
Har dock ett undantag - ett bäddset som jag har haft sen jag flyttade hemifrån första gången 2007. Vägrar göra mig av med det trots att det är 4 år gammalt nu och trycket är mer eller mindre helt borttvättat. Men det luktar alltid likadant, gott, oavsett tvättmedel och det är bara helt underbart.

Ooopsie! Blev visst en hög med kläder och underkläder också ;)


Julen är över

Hoppas alla har haft en bra jul 2011!


Vår julgran, och alla paket i år :)
Alla hade mindre pengar, men klapparna blev ändå fler än förra året, haha.

Da'n före da'n före dopparedan

Ja, det är redan jul nu. Tänk när jag satt på skattekontoret i somras och sa att det snart är vinter och jul... det känns som om det vore igår bara. Mina arbetskamrater höll nog på att ha ihjäl mig flera gånger då, haha.

Idag har jag tagit det lugnt och städat en del. Försöker ladda upp för en relativt sömnlös helg. Jobbar både fredag och lördag och kommer inte hinna sova något nämnvärt efter jobbet någon av dagarna. Imorrn är det fullt upp och på lördag likaså. Lördag kväll kommer jag nog att somna gott i alla fall, det är ett som är säkert. Synd att sova bort hela födelsedagen på söndag men har ju inte någonting planerat i år, inte orkat ta tag i nåt för det är ändå aldrig någon som har pengar eller kan offra sig att komma och hitta på något så det får bli lugnt.

Vet inte hur jag har lyckats planera dagen imorgon, men just nu ser det faktskt ut som att allting går ihop. Har inte tid med några förseningar eller maskande från min sida dock för då spricker alltihop. Som ett tappat ägg på ett betonggolv.
  • Handla mat, handla lite annat, mocka till Lady, lunch med LindaMarie, lite klippning, åka iväg och fixa annat, hem och tvätta, slå in julklappar....

Så ser dagen ut ungefär. Hinner inte med mer än nån timmes sömn, max två, på morgonen innan det är dags att ge sig ut för att ta tag i dagen. Listor är skrivna och plånboken redo. Magen ska vara tom så jag får ner massor med mat i den också, haha.Julklappar :)

Katastrofläge

Idag har Saab begärts i konkurs av Victor Muller. Att jag ens nämner människans namn...
Det finns inte så mycket mer att säga. Arbetslösheten i Trollhättan kommer skjuta i höjden och gå upp till typ 20-30%, chansen för ungdomar att få jobb kommer bli ännu mer obefintlig än vad den redan är och kommer inget annat stort företag in till området så kommer det sakta dö ut.

Jag har i alla fall bestämt mig för att tvinga mamma att besöka arbetsförmedlingen. Det går inte att dra ut på det längre. Även om de till viss grad ska vara garanterade lön ett tag till så skadar det inte att gå till arbetsförmedlingen och utnyttja den minimala hjälp de har kompetens för att ge människor som behöver det.

Till att börja med nu så ska jag städa och äta mat
, och sen får jag väl se om mamma svarar på mina meddelanden soim jag har skickat..

Tävlar med Samsung

Är med i en tävling! Allt jag behöver är lite hjälp! Gå in på länken nedan och tryck på rösta! Vill du hjälpa till ännu mer kan du gå till startsidan för tävlingen och rösta på antingen den svarta eller vita sidan. När min bild kommer upp på den vita sidan - rösta så att jag vinner!!

http://www.europe-samsung.com/blackvswhite/44a4822a27f79f28


Dagens ridpass

Länge sen jag uppdaterade om ridningen. Har inte riktigt haft motivation till att rida och då blir det inte så intressanta pass heller. Motivationen var inte så speciellt hög idag heller, men fick tvinga mig själv att göra nåt vettigare än att rida på en volt i 60 minuter.

Så jag tog fram ett halvhögt sockerbitshinder, inte det lägsta och inte heller det högsta, med en bom några meter framför. Tanken var att det skulle vara två galoppsprång mellan bommen och det lilla hindret, dels för att jag skulle få det lite halvlätt och dels för att det faktiskt skulle bli lite utmaning av det hela. När jag hoppade det åt fel håll så stämde galoppsprången - det vill säga hindret före bommen. Åt rätt håll så blev det galet. Jag vet inte om det berodde på att Lady drog lite mer på hindret då eller om det var jag som inte fick ordning på det, men där fick jag i alla fall jobba med att länga henne för jag lyckades inte hålla ihop henne tillräckligt. Det gick sådär så fick korta ner avståndet lite och prova igen. Då gick det bättre, även om det fortfarande var lite långt avstånd, men då fick hon verkligen tänka lite själv för att få det att funka, och efter några språng så blev det riktigt bra. Fördelen med att hoppa lågt är att tokiga avstånd går att lösa.

Jag är supernervös när det kommer till hoppning och bommar som ligger högre än på marken, så det faktum att jag överhuvudtaget vågade rida an i galopp och inte bara i trav idag ger jag mig själv en stor eloge för. Lady var superfin och bara hoppade med spetsade öron oavsett hur tokigt det faktiskt blev ett tag där i början.

Det kändes i alla fall superbra efteråt, och jag är hur nöjd som helst.
Tror jag ska försöka satsa på att vara med på markarbetet på måndagar nästa termin, för det behöver verkligen jag.

Vill inte ha, men måste

Idag har fläkten i min bil gått sönder. Den har krånglat ett tag, men idag slutade den att gå igång i princip. Om jag mot all förmodan fick igång den så orkade den inte hålla igång i 10 minuter ens innan den dog. Knappt 5 ens tror jag. Jag har inte verkstadstid förrän på onsdag morgon, för att fixa det som kuggade besiktningen, så jag kommer få frysa ett par nätter till och från jobbet.

Ska försöka flörta med min bror och fråga ifall jag får ta hans bil på natten i alla fall när det är som kallast ute, sen på dagarna får jag köra min bil när han är på jobbet. Ska låna hans bil inatt, så det ska bli skönt. Fick nog bara göra det mot att jag kör hem en av hans kompisar, men det spelar inte så stor roll för min del. Trist att jag får gå upp tidigare bara, men hey, jag kanske är på jobbet 2:20 när jag börjar och inte 2,30 som jag brukar då. ;)

Min bil, som jag inte tycker om alls.

I år har den reparationsmässigt kostat 3800 kr för ny koppling, nya bromsskivor fram för 2000 kr, 895 kr för en massiv lackbehandling, som måste göras igen vid årsskiftet nu, 1500 för en spindelled och sen en hjulinställning + fläkten. Spindelleden och fläkten ska fixas på onsdag. Nästa år kommer lite motorfix, han övervarvar åt helvete när man startar upp, nyinställning av vindrutetorkarna som är knasiga och ett kamremsbyte. Det är som minimum alltså. Sen borde bromsarna bak ses över och en ny vindruta fixas, men det är ju ingen panik eftersom sprickan sitter så att den går igenom besiktningen. Men den stör mig.

Förrästen så har jag duschat idag. Det var himla skönt. Det kändes som om jag inte duschat på två veckor eller nåt trots att det bara gått några få dagar. Nu är jag på topp igen. Blev däremot helt galet trött så tror faktiskt att jag ska ta och lägga mig i sängen nu och sova. Om Izza tillåter förstås... men hon har varit med i Vargön en sväng idag så hon borde förhoppningsvis vara lite energitömd.


Jultider

Den 26 oktober var jag ute på Överby och halkade i en entredörr. Idag, 15 december, har den sista lilla skorpan lossnat från handen och under där kan man nu bara se ett rött märke och ny hud. Det kommer nog bli ett fint ärr skulle jag tippa på. Har redan ärr i handlederna så ett till skadar väl inte... men det är så störande.

Dagen efter jag halkade, 27 oktober. Inte mysigt...

Nu är det snart jul också. Drygt en vecka kvar. Är det nån som har fått sådär riktig julstämning än? Det har inte jag. Inte det minsta. Det måste ha att göra med snöbristen. Dock saknar jag inte snön alls, riktigt glad över att den inte är här faktiskt, men den är alltid mysig att ha på jul och över nyår. Det ger den där lilla extra gnuttan känsla som man behöver.

Jag har dessutom några julklappar kvar att köpa. Det har nog aldrig hänt förut att jag har varit såhär sen. I alla fall inte på flera år. Jag har inte haft några bra idéer på vad jag ska köpa i år, bara några få som jag har haft i huvudet. Jag är så kul så jag tycker inte att en räcker, utan vill ge flera till alla.
Ska väl ha kommit på alla nu däremot, så får ta och få tummen ur att köpa dem snart. Men jag kommer nog vara ute och ränna dagen före när lönen kommer som alla andra i år. Skillnaden på mig och de flesta andra är att jag vet vad jag letar efter så för mig bör det gå rätt fort.

Gillar det inte

Påväg ut genom dörren så piper jobbtelefonen. Vet alltid vad det betyder när den telefonen piper - lastbilen är sen från Göteborg. På en onsdag så känner jag bara - varför? Kan de vara mer jävliga mot en? Onsdagar är den sista dagen som man vill att bilen ska vara sen på, eftersom man kör två distrikt. Man är sådär lagom taggad. Hade man kört dubbla distrikt varje dag hade man ju inte brytt sig, men när man bara gör det en gång per vecka så är tar det emot lite faktiskt.

Ska i alla fall äta frukost nu och sen får jag väl masa mig ner till bilen och åka, så jag är där när lastbilen kommer. Åh, så otaggad jag blev nu, vill bara gå och lägga mig igen. Men icke, det går inte.
Direkt efter jobbet, vilket väl inte kommer bli förrän närmare 10 pga. förseningen, så ska jag åka till stallet. Planen är att jag ska rida, men jag får se om jag orkar. Har inte haft Lady på onsdagar på hur länge som helst, och det är rätt skönt eftersom jag bara är halvt medvetande pga. dålig sömn och dubbelt arbete.

Söt julkruka

Jag sa till mig själv i år - inte för mycket pynt i lägenheten. Det blir bara jobbigt att ta upp och ännu mer jobbigt att ta ner sen. Så allt jag har uppe är två tomtar, julgardiner och en 70 cm stor julstjärna i fönstret. En kökshandduk och ugnsvantar i kokvrån också. That's it. Inte ens några juldukar.

Men häromdagen hittade jag en sån söt kruka när jag var och mathandlade. Den var jag tvungen att ha helt enkelt. Så den står på mitt soffbord med en fin, vit julstjärna i nu (absolut inte en av de där hemska beiga sakerna som finns att köpa överallt, de ser ju äckliga ut!!).


Vädret drar ner humöret

Jag vill verkligen inte gå ut idag. Det är så grått och tråkigt väder, jag vill bara vara inne med tända ljus och sitta i soffan under en filt. På detta så säger de ju att det ska komma in ytterligare ett stort oväder lagom  till Lucia, imorrn alltså, och jag känner bara - för helvete!

Måste i alla fall ta på mig och åka till stallet och mocka nu. Egentligen måste jag verkligen rida också, men jag har verkligen ingen lust till det. Nu går ju hästarna i en anna hage så nu har de ju lite bättre möjlighet att röra på sig åtminstone, så de inte blir halvt galna som de var ett tag förra veckan och veckan innan det.

När jag komer hem igen så blir det lite matlagning och sen en lugn dag. Ska lägga upp lite auktioner på Tradera tror jag och busa med Izza. Ska leta rätt på hennes favoritboll också, undrar var hon har lagt den nu - under sängen eller under soffan?

Stalljour

Idag har det stått stalljour på schemat. Det har flutit på mycket bra får jag nog säga.
Var ute vid 7-tiden och fodrade. Därefter fick jag äran att gå ut och fixa stängslet mellan två hagar där tråden hängde, i mörkret kan tilläggas, och sedan var det dags att släppa ut vilddjuren.
Så fort de var ute allihopa tog vi en frukostpaus innan det var dags att börja mocka. Klockan var väl ungefär kvart i tio när vi började med mockningen, och då fixade jag Ladys innan jag gick in till lektionsstallen. Fem i halv tolv var båda stallen mockade och maten inlagd, vilket innebar att det var dags att lunchfodra i hagarna och sen åka hem.

Hann bara sitta framför tvn en timme hemma och sen duscha innan det var dags att åka och ta in dem igen. Nu ska jag strax åka tillbaka för kvällsfodringen och sen ska jag åka hem och kolla på film och sooooova. Inatt ringer klockan halv två igen, dags att jobba. Är sådär lagom taggad, men man måste ju leva också.

Min katt är galen by the way. Får frispel på mammas plastmattor, haha...

Work it

Idag är jag helt sjukt trött. Med tanke på omständigheterna är det rätt galet också... men det är vinter, då är jag alltid trött. Vill gå i ide så jag slipper allt, helst.

Idag är planen att det ska bli 100% städning här. Diska, dammsuga, svabba. I eftermiddag har jag tvättid också så det blir kanon att ta alltihop på samma gång. Nu ska jag bara få tummen ur att börja - det är alltid det som är det jobbigaste. Har man väl kommit igång är det aldrig några problem. Nästan, haha...

Gyttjebad

Det var ungefär lika härligt som det låter. Och jag betvivlar starkt att lera har någon som helst bra funktion för kroppen när den är så äcklig som den är.

Skulle hämta in Lady idag. Det var hon, Kyrex, Ghaston och Arom kvar i hagen. De stod vid grinden och tryckte allihopa. Tydligen så har de kommit in flera timmar tidigare än normalt hela veckan så det är inte så konstigt att de stod där och ville in när klockan var mycket senare än vad den varit de senaste dagarna när de kommit in.

I alla fall... Lady kommer fram när jag kommer och jag kopplar henne genom staketet. Går in i hagen för att fösa bort Kyrex och Ghaston som står och blockerar grinden. Börjar då med att direkt dumpa med ena foten, stöveln fastnar alltså i gyttjan och stannar där.
Sen kommer Kyrex och Ghaston tillbaka, med Arom i hälarna och tillsammans börjar de försöka jaga bort Lady från grinden, som jag precis ska öppna. I normala fall så brukar Lady bara hoppa undan lite lätt men idag drog hon iväg totalt. Och jag som inte gärna ville sätta ner ena foten i leran igen hade ju såklart lite sämre balans, så när Lady drar iväg så åker jag med. Platt fall på magen rakt ner i gyttjan och åker några decimeter innan Lady kopplar ihop att det drar för mycket så hon stannar. Hela jag blir full med lera såklart, från topp till tå verkligen. Ansiktet klarar sig mirakulöst nog med bara lite skvättar.

Jag tar mig upp och svär hur jävla högt som helst. Föser bort de andra tre igen och ska öppna grinden, men de jävlarna kommer tillbaka och försöker jaga bort Lady en gång till. Den här gången brydde jag mig inte om ifall jag kunde bli lerig, det gick liksom inte att bli mer lerig ändå, så när Lady igen försöker dra iväg så håller jag mig uppe och kan hålla tillbaka henne.

Då kommer som tur var Linda och hjälper mig att få ut Lady samt fiska upp min stövel som nästan inte syntes i leran. Men som tur var så blev inte stövlarna det minsta leriga på insidan och det är jag sjukt glad över, för de är fodrade och jag har inte hittat några mer fodrade med högt skaft sen jag köpte dessa tidigt i höstas.
Så jag haltar in till storstallet med en stövel i ena handen och Lady i andra. Ställer upp Lady och går och tar av mig mina fina leriga kläder. Som tur var så hade jag ett ombyte med kläder i skåpet kvar som jag inte tagit hem så jag kunde byta om till torra och rena kläder efter en snabb dusch.

Sen var det bara att dra på smilbanden åt det hela och gå in och spola av Ladys ben, haha. Det är första gången jag faktiskt ramlat i gyttja i hagen tror jag, så jag känner mig gott lottad som klarat mig i drygt 18 hästaktiva år innan det hänt första gången, haha. Det som jag sen är mest lättad över var att jag inte hade tagit med mig mobilen i jackan idag, utan lämnat den i skåpet. Fickorna på jackan var fulla med lerigt vatten så min mobil hade inte mått så bra.

Efter detta äventyr var det möte och efter det skulle jag tagit ett dressyrpass i ridhuset hade jag tänkt, men jag orkade inte med det. Jag var trött och helt galet frusen så jag struntade i det och tar nya tag imorgon.