I en svacka

Gud vad trött jag är idag. Sov ingenting före jobbet, och fick jobba lite längre än vad jag är van vid nu det senaste på grund av enveten reklam i tidningarna, så tidningarna bara åkte runt i bilen och jag fick hela tiden stanna och ordna upp dom igen. Var grymt irriterad där ett tag. Somnade sen inte förrän klockan 8 och när klockan ringde klockan 12 så stängde jag naturligtvis av den istället för att sätta igång den låånga snoozen. Så jag vaknade igen vid 14 men gick inte upp ur sängen förrän vid 15.

Idag har jag bara varit ute på Överby och köpt lite mat till Izza, som jag hoppas hon äter, och handlat mat till mig själv. Laddade upp med godis och chips också, det är jag så galet sugen på nu i den här perioden. Och eftersom jag slarvat med mina piller så har jag naturligtvis helt sjuk mensvärk, men jag är övertygad om att goids botar det. Hellre problem nu än nästa vecka.... av skäliga anledningar.

Nu blir det ett avsnitt av Once Upon a Time och sen ska jag försöka sova.

Upptäcktsfärd

Ute i skogen idag


Idag var vi på upptäcktsfärd. Lady har varit lite seg och konstig flera dagar nu igen, vet inte vad det beror på denna gången faktiskt. Kan hoppas det bara är en väderdepression. Idag tog vi det lugnt och gick ut i skogen. Vi klarade oss precis mellan regnskurarna så det var skönt.

Lady envisades dock med att inte gå på den vanliga vägen som vi brukar, utan hon skulle upp i skogen och gå. Det fick gå an idag när jag inte kände mig så seriös heller, men i övrigt är det väl alltid bra att hitta nya stigar att gå på, även om det i just den skogen är väldigt begränsat med möjligheter.

Sen blev jag lite fundersam på henne också, för hon tog höger galopp hur bra som helst idag, men tog inte vänster alls. Det har nog typ aldrig hänt. Även när jag gav vänster galopp så tydligt jag bara kunde så gick hon ändå upp i höger. Så efter skogsturen gick jag snabbt in på en ridbana och kollade fattningarna, och de var inte alls bra idag. Hur fin som helst i skritt och trav, samt när man väl var uppe i galopp, men fattningarna var åt helvete. Så imorgon får det bli galopparbete, för så här funkar det inte när det stundar klubbhoppning på lördag.

Nu är jag superfrusen så ska ta en dusch och sen fixa lite mat tror jag. Får nog börja tänka på refrängen också. Låg och myste i sängen med Izza väldigt, väldigt länge när jag vaknat men är galet trött ändå.

Ledig lördag

Denna kvällen har jag uppdaterat mig på Once Upon a Time. Svensk tv har ju galet nog gjort säsongsuppehåll efter halva säsongen, men så kan man inte ha det. Har kollat igenom alla 18 avsnitt som finns nu, och jag tror jag dör. Helt sjukt spännande! Väntar som en galning på nästa avsnitt som kommer söndag kväll eller under måndagen.

Riktigt synd att det sen bara är 22 avsnitt totalt på hela säsongen. Tack och lov för att det finns många sagor här i världen så att man enkelt kan spinna vidare om det behövs!

Nu funderar jag snart på att krypa till kojs. Är lite seg, dock inte så trött, men för att inte vända på dygnet är det lika bra att lägga sig kanske...

Morgondagen blir lugn i alla fall. Ska kolla på världscupfinalen i hästhoppning på eftermiddagen men annars händer det ingenting. Kanske att jag får för mig att ta fram dammsugaren ett varv?

God natt!

Gott med gräs

Lady var inte sen på att förstå att hon skulle få äta gräs när vi gick mot kullen..


.. hon spetsade öronen och ökade på stegen. Såå gott med gräs!

 


Idag blev det några minuters gräsätande. Jag har insett att man kanske ska börja lite smått med det nu snart eftersom det är betesdags om lite drygt 5 veckor ungefär. Eller nåt. Typ! Idag blev det 5-10 minuter med massor med gräs och sen fick hon gå in och äta sin middag och jag åkte hem.

Lady fick lördagsgodis i form av gräs, och några kvistar, och jag har fått lördagsgodis i form av chips och godis. På riktigt humör för det idag, så nu ska det snart bli några avsnitt av Once Upon a Time som jag ligger efter med, och en massa gott att tugga på! Mums!

Kontorsråtta i år igen

Idag har de ringt mig från Academic Work angående en tjänst på SKV. Jag har tidigare sagt nej på grund av att arbetet då låg i Uddevalla, eftersom de i Vänersborg redan hade blivit tillsatta. Mina arbetstider på tidningen hade inte fungerat med pendlingen fram och tillbaka, jag hade inte orkat det helt enkelt.
Men så idag ringde de och frågade om jag ville jobba i Vänersborg istället eftersom en av de tillsatta där fått en fast tjänst på ett annat företag och då sa jag ja.

Jag vill ju ha pengarna, men jag kommer vara så död när perioden är slut så det finns inte. Det var jag ju förra året också. Det blir till att lägga på diciplinen nu så man kommer i säng på kvällen för att orka jobba 2-16 ungefär. Har jag tur får jag börja en halvtimme tidigare så då går jag bara till 15:30, den halvtimmen gör att jag kanske hinner med lite mer på eftermiddagarna. Framförallt tänker jag på Lady, som jag kommer få skicka över på Emma och min syster + mamma i år igen. Tack och lov så är det bete 1 juni, så då blir det en månad som man inte behöver vara riktigt lika mycket på hugget med ridningen, för lite semester kan ju lilla hästen få faktiskt.

Nu ska det bli städtajm här. Ska vara duktig och få det gjort, och sen få upp lite annonser på nätet. Har hittat en massa skit som jag inte använder.

Nu kan man visionera igen

Helgen har varit lugn. Har varit väldigt orkeslös så det har inte blivit så mycket gjort.
Idag har jag varit med pappa på sjukhuset på dagen och sen blev det lite mat efteråt i Vargön. Nu är jag hur trött som helst för förmiddagen innebar inte så mycket sömn som jag hade hoppats på.

De kom nämligen hit i morses och började gräva igen det stora hålet på min uteplats. Så nu är hålet helt fyllt och de har även fått tillbaka plattorna samt satt upp staketet till ena grannen. Mot grannen på andra sidan så är det fortfarande ett hål som de måste fylla igen, det gör de väl troligtvis imorgon om det inte är för dåligt väder.

Men jag blev glad när jag kom hem, för nu ser man ljuset i tunneln liksom. Man kan se utemöblerna framför sig och fina krukor med fina planteringar i.

Nu längtar jag till sommaren!

Lugn fredag

Jag har lyckats vända runt mitt dygn lite. Det är inte bra. Måste snarast försöka ordna upp det... men det är lite jobbigt när de man vill prata med är uppe på kvällarna.

Idag blir det i alla fall lugnt. Ska tvätta om en kvart ungefär, och sen får jag fixa nåt att äta och städa. Izza är knäpp också, så hon står för lite av underhållningen. Far runt som ett jävla yrväder, och har börjat löpa igen. Egentligen skulle jag öppna dörren och låta henne gå ut i loftgången och springa av sig, men eftersom de fortfarande inte har grävt igen hålen på uteplatserna och de har lagat någonting så vill jag inte det ifall det är nåt medel som inte är så bra att få i sig. Kanske ska dra med henne ner i källaren en stund istället, haha..

Dagens ridpass - uteritt

Guuud vad härligt det har varit med lite uppehåll i regnandet idag! Jag passade genast på att ta en uteritt, eftersom det var hoppträning igår och nog blir lite mer arbete i helgen, och både jag och Lady njöt i fulla drag! Therese skulle ju egentligen rida... men ja, I say no more.

Tog en ganska lugn men lite längre runda idag. Blev mycket skritt, men även lite trav och galopp på sina ställen. Lady var lugn och cool, och taggade bara till när vi kom till galoppsträckorna. Men hon lyssnade när jag höll tillbaka, tog skänkeln framåt bra, ökade bra, och tog sen sätet tillbaka hur bra som helst också så det var väldigt kul.

Travade lite i leran i skogen också, det får bli dags att börja med det igen. Förra våren gjorde jag det hela tiden, då till och med galopperade jag i leran, och dit ska jag komma så småningom igen. Jag anser nämligen att det stärker benen på hästen om den får röra sig i varierande hastigheter på varierande underlag. Det måste ju finnas en anledning till varför mina hästar aldrig har hältskador medan de som inte vågar göra någonting har halta hästar hela tiden. Men man får börja försiktigt så man inte tar ut allt på direkten, utan det är som konditionsträning - man börjar smått och utökar alltmer eftersom.


Lady och jag på uteritt för nån månad sen kanske


Meningslöst

Fy tusan vilken fullkomligt oinspirerad dag jag har idag. Jag vaknde efter halv ett men gick inte upp ur sängen förrän närmare halv tre. Egentligen hade jag ingen lust att gå upp ur sängen alls men magen började protestera så jag var helt enkelt tvungen.

Det händer inte så mycket idag heller, har ingenting på schemat överhuvudtaget, men borde ta tag i lite disk och städa lite. Men kanske senare. Just nu har jag ingen lust. Det enda jag har lust med är att gå och lägga mig i sängen igen. Men de får väl vänta några timmar till i alla fall.

Dagens ridpass

Idag hade jag ingen riktig motivation. Det beror mestadels på vädret skulle jag tro. Hur kul är det på en skala med höstväder såhär på vårkanten? Ingenting blir ju roligt.

Jag får ju egentligen inte rida, eller det får jag väl men jag ska inte göra någonting som gör ont eller tröttar ut mina muskler i armarna, och ridningen är största boven av alla just nu. Rida ut fungerar så länge som jag inte börjar försöka arbeta lite. Men eftersom min syster är inkapabel till att vara vaken på dagen eller höra av sig/svara så fick jag ta en tur i ridhuset idag ändå.

Som sagt så hade jag ingen motivation och visste inte alls vad jag skulle hitta på. Men jag tog med mig gummisnodden och körde lite mjukgörande övningar bara. Började utan gummisnodden och Lady kändes fin och följsam, men jag gjorde alldeles för mycket när jag började med galoppen för fick hur ont som helst i armarna. Då plockade jag fram gummisnodden så jag kunde ha den som lite hjälp för att kunna rida en liten stund till. Gjorde en liten fuling och kortade snodden lite mer än jag gjort tidigare och bråkade lite med galoppfattningarna och arbete i galopp på volten - men det gick faktiskt bra även om man får jobba i varenda rörelse som hon gör den lilla hästen.


Nu ikväll så blir det bara film, min godispåse och sen ska jag sova. Gick inte upp ur sängen förrän efter 13 idag men är hur trött som helst. Det tar hårt på en att vara ledig.

Underbar helg

Jag har haft en helt underbart lugn helg. Var ledig i fredags, jobbade i lördags och sen var det påskmiddag hos kusinen på eftermiddagen, och det blev även lite spel och tjöt på det. Lugnt och skönt som det ska vara. Sen har jag varit ledig söndag och måndag, och det har varit hur skönt som helst. Nu får man ju däremot lite ångest över att man ska jobba imorgon igen men det är bara att bita tag i det sura äpplet och se nöjd ut.

I övrigt så har jag fått iväg 2 jobbansökningar som jag hoppas ska ge resultat. I alla fall nån av dem kan man ju tycka! Men det får jag väl höra mer om i veckan i så fall antar jag. Har även skickat iväg 3 mail idag om en sak som jag måste ta tag i så snabbt som möjligt. Har dragit ut på det bra länge, för jag orkar inte veta av det, men det är väl lika bra att få det överstökat så man blir av med det.

Sen hoppas jag på att få ett svar från läkaren angående sänkan jag tog när jag var där 30e mars. De här pillrena som jag har fått har inte hjälpt så mycket. Jag känner att de hjälper ungefär som en Ipren, alltså bara för stunden, men problemen kvarstår. Sen fick jag ju dock 100 tabletter och har inte ätit en tredjedel av dem ens, men man ska väl fortfarande känna någon skillnad?

Nåja... nu ska jag ta en dusch och tagga för jobb inatt igen. Tror dammsugaren ska få åka fram också. Om jag orkar. Så troligtvis inte, haha.

Outfit

Nu är jag färdig för sängen. Imorgon får jag åka förbi Granngården snabbt på morgonen när jag åker ut till stallet och hoppas att de har Ladys mat, för den är slut. Har helt glömt av att köpa det, trots att jag visste att det inte var så mycket kvar. Nåja, i värsta fall finns det ju havre, men vet inte hur hon beter sig på den. Snäppet värre än nu skulle jag tippa på, haha...

Outfit idag; shorts, linne och kofta från GeKås i Ullared.
Ibland kan man fyna helt otroligt där!
Jag älskar vår- och sommarkläder!


Glad påsk!

Idag vankas det påskmiddag hos morbrorn och kusinen här i Trollhättan. Jag är hungrig så det passar mig utmärkt, haha. Blir väl lite spel och allmänt umgänge så kvällen blir väl inte hur lång som helst. Men lite RISK måste vi nog hinna med, hehe..

Imorgon är det klubbdressyr på ridskolan och Emma ska vara med på Lady, så jag ska åka dit och kolla. Tror det kommer gå bra, fast jag är lite nervös för dressyrstaketet. Lady har ju aldrig varit med på en dressyrtävling förut, så hon kanske tror att hon ska hoppa över staketet, haha. Men förhoppningsvis håller hon sig sansad och tar det som en vägg.

Förrästen så har jag långhelg nu. Hela två nätter ledigt. Väldigt skönt!
Men hej och hå, måste göra mig iordning så jag är klar när brorsan kommer om en stund!

Soffmys

 


Fredagsmys

I morses/förmiddags var jag ute i stallet och kollade när Emma var med på en träningshoppning. Det gick superfint tyckte jag, Lady såg väldigt lugn och sansad ut jämfört med förra gången.

Nu sitter jag och tittar på Mysteriet på Greveholm. Greven har precis gjort entré typ, vet inte om jag är på avsnitt 19 eller 20 just nu. Haha, tänk att man var rädd för det där skelettet när det gick på tv. Tekniken har verkligen gått framåt sen dess får jag säga. Men i år säger de ju att en uppföljare ska komma, och vara julkalender så hoppas den är bra! Grevens Återkomst... låter spännande, med tanke på att han typ... frätte bort, haha.

Snart får det bli lite mat också. Ska sträcka mig så långt så att jag gör hamburgare, mer avancerat än så känner jag inte för att hitta på idag. Sen är jag dödligt sugen på godis också så hade egentligen haft lust att åka och köpa bl.a. det.. men snön bara vräker ner så jag vill inte lämna lägenheten mer idag. Vad hände med solen?

Dagens ridpass - lydnad

Passet idag tänkte jag skulle vara lydnad, och i sin tur lösgjord häst. Lydnaden gick åt pipan, haha. Lady hade lite energi idag, och den lade hon på att käfta med Therese mer eller mindre hela tiden. Största problemet var vid ryggningarna, då Lady hade fått för sig att hon minsann skulle vända runt istället för att rygga. Så försöker hon göra även med mig, men det funkar aldrig. Jag har lite mer muskler än vad Therese har så jag kan hålla Lady från att gå runt, så idag fick Therese jobba för att få Lady att rygga och inte vända runt.

Att ryggningarna blir sneda är en sak, hon ryggar snett med mig också, men huvudsaken var att få henne att inte vända, utan att rygga. Till slut gick det hur bra som helst. Hon tog även olika tempoväxlingar och halter från skritt och trav väldigt bra. Lyssnade på skänkeln och var väldigt följsam.

När Lady hade gett upp och lät Therese vinna, efter 50 minuter, så hoppade jag upp en liten sväng för att känna på henne lite samt ta lite galopp.
Hon hade blivit riktigt lösgjord och fin, och jobbade på som om hon aldrig gjort annat. Sökte sig fint nedåt och arbetade ärligt utan att hänga sig i handen någonting. I galoppen gick hon lugnt och samlat och arbetade ärligt i båda varven, och hade jag haft bättre skor (och armar med hela muskler) så hade jag kunnat hålla henne stadigt i högervarvet (det svåra) också. Där föll det ihop när jag inte hade tillräckligt med stöd i skänkeln för att orka driva på henne. Men annars var hon väldigt fin!

Imorgon är det klubbhoppning som gäller, eller ja, träningshoppning som de så fint har börjat kalla det nu. De har höjt startavgiften och tar nu dessutom ut en avgift om man vill ha en rosett med sig hem. Det tycker jag ska ingå - och speciellt när de har höjt startavgiften redan. Men men... Jag ska ta mig upp i tid för att åka dit och titta samt filma Emma när hon rider.

Arom och Lady på sommarbete 2011. I år blir det bete för Lady igen, så skönt!


Planering

Idag är jag ruttet seg. Helt otroligt. Och inatt har det varit -9 grader, vad är det frågan om? Har dubbla vantar på jobbet men blev kall om fingrarna. Man börjar ju fundera hur det står till med världen egentligen.
Något som jag däremot tycker är skönt är när jag kan klämma in 7 timmars arbete på onsdagar på ungefär 3,5 timme istället. Så gott kan jag ha det denna månaden ut med, så jag får passa på att njuta ordentligt nu.

Planerna för dagen är att städa. Imorrn vankas det lite fest, vi ska introducera Therese för Lipz, haha. Jag på Lipz 18... de små barnen kommer ju bli rädda, haha...
Jag har inte kommit igång med städandet än.. tänkte jag skulle fixa mig en hamburgare eller två först. Om två timmar ska jag tvätta bort min tvätt med, ska också bli skönt. Sen borde jag verkligen gå iväg till systemet idag med, men de har ju öppet imorgon så tar det nog då medan alla andra sitter på sina jobb.

I Strömstad är det visst kaos vid systembolagen idag, och framförallt nu på eftermiddagen, eftersom de har stängt imorgon. Gott att inte bo där uppe!

Dagens ridpass

Passet idag fick bli markarbete, höga benlyft och lydiga svängar. Det hade varit lite mer intressant om Lady taggade till, men det gjorde hon ju inte så det blev inte så intressant som jag hade hoppats på.

Lydiga svängar innebär i princip att Lady skulle lyssna på Therese och inte svänga själv. Det går alltid lite sisådär med det, så idag fick jag sätta ut lite koner som hjälpmedel, och då gick det. Att det inte funkar helt hundra beror på muskelbrist ännu, men det kommer bara man håller igång. Markarbetet funkade bra, och den lätt upphöjda bommen hoppade Lady inte över utan sprang över med höga benlyft - precis så som tanken var. Normalt brukar hon vilja tagga till och hoppa över men inte idag.

Hon är lite seg och trött fortfarande, men har köpt vitaminer nu ju som hon har börjat få så jag hoppas de ger verkan snart. Annars får vi börja utöka kraften så att hon orkar arbeta ordentligt.

För övrigt var hon lite grinig idag Lady och ville nog helst ha semester. Haha...

Lady och Therese förra sommaren/hösten


Ljusparty

Igår drog mamma med mig på ljusparty ute på Karlstorpsvägen här i Trollhättan. Mamma hade ju ett i mars, tror jag, själv men det är lite kul att gå på ljuspartyn när det kommer nya saker. Annat är det ju med Tupperware som hennes kompis har party för typ en gång i månaden. Vad tusan ska man med alla plastbunkar till? Ljusen kan man ju åtminstone förbruka.

Förra gången köpte jag ingenting, men mamma skulle köpa GloLite ljus till mig så jag fick en lapp med mitt namn på i alla fall. Hon hade köpt till mig i julklapp men ville ha dem själv, så då köpte hon nya till mig. Igår blev det bara vanliga teljus (eller värmeljus som man säger numera) och två ljus i glas som det var rea på.

Det är lite kul på just de partyn som anordnas i samband med den här konsulten, för hon har ibland (ofta) utlottningar på diverse saker. Värdet varierar på hur stor försäljningen på partyt har blivit tror jag. Förra gången, hos mamma, så drogs jag och jag fick en stor ask med värmeljus som luktade hur gott som helst. Igår drog jag mig själv, haha, och fick en ljushållare med ett ljus i. Den ska stå fint på bordet på uteplatsen sen, så fort de har grejjat färdigt och lagt igen hålet som tar upp verkligen hela min yta.

Nu ska jag äta upp min lilla chokladpudding här och åka till stallet. Få se vad jag ska hitta på för djävulskap med systern idag, hehe... När jag kommer hem sen ska jag gå igenom gammal kurslitteratur samt hästprylar som jag ska sälja, alternativt packa ner i lådor för nån loppis som ska bli av på ridskolan.

Fyndat massor

Igår blev det verkligen en heldag ute. Jag förstår inte riktigt var tiden tar vägen någonstans när man är nere på GeKås. Vi var där bara några minuter efter 7 och kunde gå in direkt. Sen gick vi runt där inne tills 16:15 typ då vi ställde oss i kön. Var tar tiden vägen?! Tog två eller tre pauser, varav en för lunch, bara och resten av tiden gick vi runt i varuhuset.

På vägen hem stannade vi en liten snabbis på Ikea också. Skulle inte ha någonting men det hör till att stanna där av nån anledning. Men mamma handlade lite smått, bl.a. ett täcke till min syster, och jag hittade en bordstablett som jag ska ha som duk på min byrå och en förlängningskabel som jag behövde. Även en lykta jag slog sönder i fredags samt några blockljus som de hade fått in som nytt sortiment sen jag var där förra helgen.

Jag har inte orkat ta några bilder på någonting som jag köpte igår. Och dessutom har jag redan fått iväg hästsakerna till stallet och fått undan allt annat jag köpte med. Lite tråkigt, ibland kan jag liksom låta bli att packa upp saker för att de ska stå framme och påminna mig om att jag har köpt någonting rätt nyligen. Men i förmiddags innan jag åkte till stallet så fick jag ryck och packade upp allting.

Några av fynden är i alla fall:
  • Shorts, mjukisbyxor, linnen, tröjor, väskor, plånbok och en superfin vit jeansjacka. Det har jag velat ha länge!
  • Två schabrak, en stalltröja, strumpor (de går som smör), borstar och vitaminer. Laddade också upp med lite flugspray inför sommaren.
  • Hygienartiklar, hårfärg, nagellack o.s.v.

I övrigt kom ett nyckelskåp med hem, och en kul ram att spara pengar i. Det är alltså en sparbössa i en tavelram som man hänger på väggen. Tyckte den var lite charmig så ska sätta den på nån av mina väggar o börja spara mynt nu! Ska bli duktig på det också, haha!

Är mest nöjd med kläderna. Har jättesvårt för att hitta kläder numera, har blivit hur kräsen som helst. Speciellt nere i Ullared är det svårt, för där är det är alltid de stora storlekarna kvar, men igår var det nästan tvärtom. I alla fall på de kläderna som faktiskt föll mig i smaken, så det var kul att gå där bland galgarna för en gångs skull.

Ullared tänker jag inte nämna vad det gick på, haha.... Men Ikea kostade mig 138 kr bara!


Dagens ridpass - uteritt

Blev en lugn och fin uteritt idag. Lady var seg och lite trött för hon ville inte gå ut alls egentligen. Märkte det redan i stallet för hon var lite grinig och på det sättet som hon var det brukar hon bara vara om hon är lite trött.

Men 45 minuter blev det nog i alla fall. Mycket skritt och lite trav och galopp. Hon gjorde som jag sa, men inte mer. Drog inte på framåt för fem öre utan bara låg i det tempot som jag sa åt henne. Det är inte heller speciellt vanligt så då märker man också att hon inte riktigt är sig själv. Hon taggade till lite lätt på den lilla biten innan galoppsträckan, men det gör hon alltid. I galoppen däremot var hon lugn och fin, jag kunde till och med släppa tyglarna och hon ökade inte på som den stolle hon brukar vara just där. Då fick jag öka på henne själv, och det tog hon, men sen sänkte hon också tempot självmant.

Tror hon var nöjd med att bara lunka till skogs idag utan något arbete, det kändes som det.