Impulser är bäst?

Igår blev det en sväng till Ikea.
På min inköpslista stod bland annat ett madrasskydd och lite andra småsaker. Madrasskyddet kostade 499 kr (!!), rena rånet egentligen. Fanns ju självklart en billigare variant med, men den var så tunn så det var löjligt. Hade nästan lika gärna kunnat linda in sängen med hushållspapper istället, effekten hade varit densamma.
 
På tygavdelningen föll jag för ett tyg som jag tyckte var himla fint. De hade satt upp det på en vägg på övervåningen, där jag först såg det, och jag tyckte det var hur fint som helst. Så jag typ impulsköpte drygt 5 meter av tyget och ska sy ett par gardiner utav det. Om jag inte klantar mig, och kommer ihåg nånting från högstadiet, så blir det tyg över och då får det bli ett par kuddar av det också.
 
Fint tyg som ska bli gardiner och ev. kuddar.

Finbesök

Tidigare idag åkte jag och hämtade Linus i Vargön. Vi skulle prova nån dag eller två för att se om det skulle fungera att ha honom här om två veckor när mina föräldrar och syster åker till farmor i Haparanda. Linus behöver lite sällskap på dagarna så det hade inte fungerat att lämna kvar honom i huset och bara ha någon som åkte dit och gav honom mat.
Mulle får vara kvar där. Han är ändå rätt osocial och är bara inne för att äta oftast så för hans del spelar det ingen roll. Han räcker det att åka dit och mata två eller tre gånger om dagen så blir det ingen skillnad för honom ändå.
 
 
Linus har hittat sin plats här i lägenheten - min säng. Han ligger där på kanten sen ett par timmar tillbaka nu. Har hoppat ner lite då och då för att äta lite eller bara kolla läget en snabbis men sen är han tillbaka igen.
Det fungerar väldigt bra med katterna så Linus får nog åka hem imorgon igen. Han retar sig lite på att det är en etta han är i istället för ett helt hus så det är onödigt att ha honom här mer än vad som behövs. Hade jag orkar köra tillbaka honom redan nu under kvällen hade jag självklart gjort det.

Spelkväll

Igår var det som sagt spelkväll. Det var nice.
Vi drog igång med RISK, det klassiska och troligtvis bästa brädspelet som någonsin gjorts och kommer göras. Efter 5,5 timme var rundan slut, och J som spelade spelet för andra gången stod som segrare. Första gången hon spelade ska nämnas att hon inte ens var nykter, haha.
 
 
Nu ska jag ut och handla kvällens snacks då det ska spelas någonting även ikväll, och även blomjord måste jag ha. Jag var duktig i veckan och köpte blommor som jag skulle byta ut mina gula och vissna penséer med, men ägnade inte en tanke åt att krukorna är enorma och sväljer hur mycket jord som helst, så jag har ju naturligtvis bara jord hemma för max en halv av de två stora krukorna. Sämre planering får man leta efter.
 
Känner jag mig själv rätt tar jag en tur bland affärerna också. Tråkigt med regn!

Ladys födelsedag

Lilla damen blir hela 8 år idag. Tiden går superfort!
I förrgår, den 25e, har jag stått som ägare på damen i 4 år också. Och när man tänker tillbaka på hästen då, och hästen idag - vilken skillnad!
 
Då var hon i princip bara insutten och kunde gå fram i trav.
Idag går hon i form i alla gångarter, även om man får jobba för varenda steg.
Då gick det inte att lyfta hovarna på henne, och speciellt inte bak för då sparkade hon när man kom nära.
Idag lyfter hon dem helt själv - även bak.
Då kunde hon inte gå med täcke (tydligen) pga. att hon ogillade bensnörena.
Idag är täcken inga som helst problem. Har det i och för sig aldrig varit heller!
Då kunde hon inte ha skydd på benen eller något, eftersom hon var rädd om benen pga. olycka.
Idag är det inga som helst problem. Ska utmana med benlindor och transportskydd inom kort också.
 
Då var hon som ett lamm. Helt utan humör.
Idag har hon humör så det heter duga ibland, haha!
 

Underbara sommardag!

Vilken underbar dag!
I förmiddags åkte jag till mamma och pappa och har varit där hela dagen. Har solat, fått en del färg tycker jag nog, och till och med badat i poolen en liten stund! (Jag satt och tänkte något intressant efteråt - hur kommer det sig att man inte glömmer av hur man gör när simmar när man gör det så sällan??)
Efter en solpaus på typ en timme sen eller något så gick jag ut i solen igen, och somnade nog en liten stund. En kort powernap och sen lite mat i magen på det innan hemfärd, sjukt nice.
 
Nu är jag supertrött verkligen så ska lägga mig och sova. Imorgon har jag tvättstugan på morgonen, det suger ju något helt otroligt får jag lov att säga. Men det är bara att ta sig upp antar jag. Har massvis med hästprylar som behöver tvättas. Lite synd att jag inte har fått med mig allt ifrån stallet bara, men får tvätta det som finns och ta resten nästa gång.
 
Sen blir det en rätt lugn dag i övrigt. Ska ner på stan och lämna tillbaka en film, köpa linser och leta mig in till biblioteket för att hämta en bok. På kvällen blir det spelkväll uppe hos kusinen så det blir kalas!

Idag:


Bio: Batman

Nu är det snart dags för nattbio! Det var väldigt länge sen sist! Eller det känns så i alla fall. Kommer inte ihåg vilken film jag var och såg sist på natten... det var kanske Breaking Dawn part 1? Måste det varit. Mer nattbio åt folket!
 
Ska rota fram lite kläder och göra mig iordning. Kanske ta en macka också så jag inte dör av hunger. Sen kommer nog brorsan och hämtar mig om drygt 40 minuter eller så. Nice.
 
Det blir i säng sent idag, och upp relativt tidigt imorgon. Har lite planer för morgondagen. Hade hoppats på att hinna sola men tror inte jag gör det. Tyvärr. Men det ska ju vara bra väder till och med fredag så ska nog hinna med!

Dagens ridpass - uteritt

Denna veckan är det igångsättning för Lady som gäller. Börjat lite lugnt med uteritter, mest för att jag varit så seg, och jobbat där vägarna tillåter det istället för att gå in på ridbanan och svettas ihjäl det första man gör. En månads uppehåll känns i kroppen både på häst och människa tror jag.
 
Mysigt ute i skogen idag
 
Idag blev det en tur runt Silverstolpen. Mycket rötter och stenar och det kändes som någonting som Lady behövde för hon var inte uppmärksam på dem för fem öre, vilket hon var innan sommarvilan. Så det får bli skogsturer med mycket fotarbete och en hel del markarbete på min agenda framöver. När det gäller formen så tycker jag ändå att hon höll den rätt bra. Hade ju förvisso hackamoret, som hon är rätt lätt på, och inte bettet, men jag jobbade henne inte ner utan hon gick ner själv. Jag fokuserade endast på att hålla samlade gångarter och gjorde en del rörelser sidvärtes och det funkade hur bra som helst. Galoppen gick klockrent och det kändes bra alltihop.
 
Ska nog komma i form igen ganska snabbt!
 
Efter ridpasset, dags att gå ut i hagen igen
 

En snabbis

Kul dag igår! Nöjd med inköpen också! För en gångs skull inga, eller väldigt få, onödiga inköp. Mycket stolt över mig själv får jag säga, haha.
 
Tar lite mer om det senare för nu ska jag bädda min säng, ta på mig kläder och sen åka till Vargön. Om solen håller sig framme ett par timmar till så ska jag passa på att sola. Sen ska mamma få fixa min utväxt innan jag åker hem. Inte att förglömma så är min pussunge i Vargön sedan fredag kväll också och henne ska jag ha med hem så jag har någon att mysa med!
 
Jag och min syster tog en liten tupplur när vi kom till Vallarna igår,
som alltid ungefär två timmar innan föreställningen börjar.
Perfekt att ta igen lite energi efter en lång dag.

Ullared + Falkenberg

Planerna för dagen:
  • Gekås ca 7:00
  • Vallarnas Friluftsteater 19:30

Morgonpigg?

Uppe med tuppen idag. Före till och med kanske. Är inte riktigt nöjd med det. Är inte så roligt att vakna och se att klockan visar 5:43, och man är hur pigg som helst. Hoppas verkligen att jag somnar tidigt ikväll, annars blir det en jobbig dag imorgon.
Får väl göra som förra året i värsta fall - köpte en filt med ärmar i Ullared och den lindade jag in mig i och somnade på gräsmattan bakom bilen när vi väntade på att revyn skulle dra igång på Vallarna, haha. Sov hur gott som helst då.
 
Men innan den roliga dagen imorgon, så är det en dag idag med. Det blir en tur ner på stan lite senare idag, ska möta upp en vän och ta en svängom. Hoppas att det är bra väder. Nu har jag ju äntligen köpt mig ett paraply, men ska det bara regna lite så känns det halvt meningslöst att ta med det om man ändå bara får gå och bära runt på det.
 
Senare ikväll efter stadspromenaden så blir det eventuellt pizza med brorsan och jag ska köra Izza till mamma i Vargön. Där ska hon få vara imorgon när vi är borta. Då har hon Linus att busa med om det skulle vara så i alla fall.
 
Jaa... klockan är strax efter halv åtta nu och jag har inte en aning om vad jag ska hitta på. Får nog bli lite The Sims innan jag hugger tag i disk och byte av sängkläder i alla fall!

Redig tjej

Idag har jag putsat mina fönster. Fy fan vad smutsiga de var, trasan blev alldeles svart. Det syntes när man kollade på dem också. Nu kan man knappt se att det är något fönster, det ser inte ut som om det är någoting mer än ett öppet hål ut. Så ska det vara!
 
Nu har jag börjat räkna ner inför Ullared och Falkenberg. På lördag smäller det. Ska bli superkul! Måste påminna min brorsa att skriva en inköpslista, det lär han behöva då han inte varit med i Ullared på flera år, haha. Förutom denna nedräkningen så räknar jag ner till natten mot onsdag då det ska bli bio. Batman såklart! Ska också bli spännande!
 
Nu blir det snart mat här. Hittade lite dill i kylen så ska koka potatis. Till det blir det köttbullar. Så gott det ska bli! Till efterrätt får det bli jordgubbar och glass, och det ska också bli rikigt gott! Hoppas att jordgubbarna inte hunnit bli för dåliga bara, men de såg okej ut så..

Sol, sol, sol

Sämre dagar i solen har man ju upplevt.
 

Åt rätt håll

Idag börjar det äntligen kännas som om jag fått rätsida på det här med sömnen. Har sen i lördags sovit 10-12 timmar per natt, men inatt sov jag bara 8,5. Det är påväg åt rätt håll, peppar peppar! Till råga på allt så somnar jag på kvällen, runt 23, och inte mitt i natten vid 3 som jag gjort i helgen heller. Toppen!

Idag var jag uppe före halv nio, och var pigg dessutom! Helt fantastiskt om jag får säga det själv. Så nu har jag hunnit äta frukost i lugn och ro, och har lite morgonslapp innan bibilioteket öppnar här i stan. Ska pallra mig dit och hämta en reserverad bok och sen åka till stallet.
Ska kolla om det finns nån uppströdd box, eftersom de spolar stallarna just nu, och gör det inte det så får jag strö upp en. Skulle gjort det redan igår men kollade bara till dem. Sen är planen att det ska bli en tur ut i skogen idag. Vädret ska vara mycket lovande fram till i eftermiddag så det gäller att ta tag i det medan det är som bäst!
 
Eller om jag skulle ta och göra tvärtom? Stallet först och biblioteket sen? Hmm...

Massa babbel om ingenting

Igår morse lämnade jag ifrån mig min arbetstelefon, min buntkniv och min skrapa. Det är semester! Så otroligt skönt verkligen! Dock satt jag här för några timmar sen och var stressad, för jag visste inte vad jag skulle göra. Jag är inte van vid att ha ledigt och kunna göra vad jag vill, när jag vill.
Jag gissar på att det kommer ta mig ett par dagar att komma in i det, eller om jag har otur hela semestern. Väderprognosen för veckan är ju mörk så det suger ju ordentligt, hade ju lika gärna kunnat jobba egentligen.
 
Men nej! Nu ska jag inte prata så! Jag ska vara ledig och jag ska det lugnt och bara göra vad jag vill!
Börjar idag med att storstäda, så slipper jag göra det i veckan sen. Första semesterdagen är ju imorgon om man ska se det på rätt sätt, och då vill jag bannemig inte ha någon städning att tänka på det första jag gör!
 
Imorgon får det bli en tur till stallet. Det ska vara uppehåll, och lite sol med lite tur, både imorgon och på tisdag så då känns det som bra dagar för mig att komma igång med ridningen lite mer igen. Lady har ju sin sista semestervecka nu, och jag hade planerat att låta henne stå helt i princip men eftersom jag faktiskt inte har något att göra så kan jag ju lika gärna åka och rida. Dock blir det bara uteritter, men ändå!
 
Ska hämta en bok på biblioteket också som jag reserverat. Behöver komma igång med att läsa någonting, för jag känner mig helt hjärndöd ibland verkligen. Sen rent allmänt behöver jag lära mig att sitta och varva ner för det är jag skitdålig på. Bara flänger runt och är alltid mer stressad än lugn typ. Fattar inte varför. Semester gör gott hoppas jag!
 
Men men, städa var det! På med lite musik och hugg igång!

Segare än kola

I maj longerade jag Lady, och hon höll på att slita loss mina fingrar från handen när hon inte ville vara med på det. I slutet av juni så märkte jag att svullnaden började gå ner i fingret, det som hon skadade värst. Idag däremot har fingret helt plötsligt svullnat upp igen, är stelt och gör ont. Vad fan?? Hela dig nån gång!
 
Jag är helt sjukt seg idag. Som vanligt på onsdagar. Ställde klockan på 14 idag men vaknade inte förrän efter 16. Måste seriöst hitta en bättre signal som jag hör när jag sover för kan inte hålla på att sova bort dagarna hela tiden.
 
Nu borde jag ta och diska, har hur mycket disk som helst, men jag orkar verkligen inte. Imorrn! Det får bli en film nu istället och kanske blir jag ännu tröttare så jag somnar igen.
 
Skadade fingrar 18e maj
Det röda fingret svullnade upp efteråt och gör ont än.

Semesterkänsla

Inatt har upplärningen av semestervikarie börjat. Man fasar alltid lite för att det ska vara nån dryg fan som inte pratar och sen lyckas med att tro att de vet bättre än en själv. Som tur är var så är min vikarie raka motsatsen så det var inte jobbigt alls att ha med honom i baksätet.

Tre pass kvar att jobba och sen är det semester. Det är obeskrivligt verkligen. Har inte varit ledig sen jag började med tidningarna i mars 2010, så det ska bli så underbart så det är helt otroligt. Det är så nära nu att jag kan känna det i hela kroppen. Kanske därför jag är pigg - för jag vet att jag snart ska få vila ut hur mycket jag vill.
 
Efter dagens andra pass åkte jag ut med morötter till Lady och Panhos. Lady ser ut som en köttbulle och mår hur gott som helst verkligen där ute i hagen. Hon har fått sin unghästmage i år - inte så mycket på sidorna men mer undertill istället. Förra året var det nog tvärtom. Eller både och, haha. Sen syns det rätt tydligt att hon har haft vila i 2,5 vecka nu för hon har tappat en del muskler. Om 1,5 vecka är det igångsättningsdags igen lite lugnt och då ska det bli fin häst av köttbullen igen, haha...

Inställt ballongbus

Idag fyller min pappa år, hurra hurra! Grattis! ♥
 
Hade planerat att åka dit inatt och sätta upp ballonger på hela trappan, men min syster sabbade hela min plan genom att inte göra som hon skulle, så det blev ingenting. Får spara ballongerna till något annat tillfälle, typ som när jag själv fyller år, haha.
 
 
Nu ska jag strax leta mig ner till markplan här för att sälja en lampa som jag hittat under min säng. Vet inte när eller var jag köpte den, men kommer nog inte sätta upp den eftersom jag ska köpa en takfläkt rätt snart. I alla fall som det är tänkt, men får väl se hur det blir. Lika bra att göra sig av med den som ligger när det finns någon som är villig att köpa den!
 
Senare blir det en snabb sväng förbi i stallet innan det blir en tripp till Vargön. Verkar som om det ska bli grillat till middag, och glass med jordgubbar till efterrätt. Mums!
(Note to self: Glöm inte köpa trisslotter!)

Dille på blommor

Idag blev det en tur till Uddevalla och Torp med mamma. Hon skulle hitta en present till pappa som fyller år imorgon. Jag har redan min present klar sen en vecka tillbaka och lite till. Han fyller inga jämna eller så, men det är fortfarande kul att ge och få ändå! Jag älskar att köpa saker, slå in det, och ge bort det.
 
Pappas present
 
På Torp var det massor med folk. Rean är ju i full gång och det var garanterat många semesterfirare som letat sig in till köpcentrat när vädret inte höll för strandhäng riktigt.
 
Jag var mest med som sällskap idag, spar mitt shoppande till Gekås i Ullared om två veckor (exakt!!) istället. Dock letade jag mig in i en inredningsbutik ändå, för jag kunde helt enkelt inte motstå det, och där hittade jag ljus som var nedsatta till halva priset och rostoppar att dekorera med. Jag kunde direkt se det framför mig hemma så det var ju bara att slå till, och det blev superbra! Får väl akta så jag inte sätter eld på rosorna bara, haha...
 
Fastnat riktigt ordentligt för blommor just nu, speciellt orkidéer och rosor.

Bränd

Lyckades med att bränna upp ryggen igår lite lätt när jag var ute. Från rumpan och upp. Sved lite igår samt i morse när jag jobbade men nu har det gått över. Eller det värsta i alla fall, haha. Bh är inte bekvämt alls att ha på sig ska jag tala om.
Nu höll jag på att posta en bild på min rumpa bara för det, men det vore väl inte så hyfsat.
 
Idag har jag sovit läänge. Skyller det dock på att jag sov konstigt hela förmiddagen och hade skitont i magen och mådde hur illa som helst så fick springa upp stup i kvarten. Är rätt seg nu bara för det, men det är tur att jag bara ska tvätta i eftermiddag och ingenting mer.
 
7 arbetsnätter kvar innan det är semester för min del! Hur skönt???! LÄNGTAR!
Första semesterveckan bjuder på lite upptåg och en resa till Ullared samt Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg. Det ser jag fram emot! Men i övrigt ska jag bara sova ut och ta det riktigt lugnt. Det behöver jag när jag varit semesterlös i två år.

Soool!

Vilket underbart väder det blev igår på eftermiddagen. Strålande sol och hur varmt som helst! Jag var däremot skitseg, eftersom jag vaknade först när mamma ringde efter 15:30, så jag var inte ute så mycket utan låg i soffan och slappade.
 
Idag däremot så ska jag ut! Ska sova några timmar nu tänkte jag, katten har fått lufta pälsen på uteplatsen lite och fått frukost så nu är hon lugn, och den värsta värmen hann smita ut innan jag stängde dörren igen också så hoppas jag sover gott några timmar. Sen blir det en sväng till Vargön. Antingen solar jag vid poolkanten hemma hos mamma eller så åker jag till stranden och lägger mig, och hoppas att jag inte somnar och bränner upp mig totalt som förra året (när pannan svällde upp av vätska eller nåt och det sen "åkte" ned till mellan ögonen så jag såg helt invalid ut).
 
Jag är inte ens trött nu däremot, trots två timmar sömn innan jobbet. Solen gör underverk!
 
Borde däremot ta en liten uteritt idag med, men får se vad jag orkar med i eftermiddag i så fall. På lördag ska det ju bli en ridtur i alla fall, men då ska det spöregna så får se om det blir nåt med det. Kanske bara blir lite longering istället, eller bus i ridhuset, så slipper jag vänta flera timmar på att hästen ska torka... för det är inte alls underhållande.

Lugnt och skönt

Det var riktigt skönt att komma ut en sväng igår. Lustigt att man kan få en sån känsla bara sådär, att vilja dra iväg nånstans och göra någonting.
Det kändes som om det var lördag igår. Så himla ovant att köra tidningar på veckan och sen kunna göra vad jag vill resten av dagen. Har vant mig riktigt bra vid att bara jobba.
 
Planer för dagen är ingenting. Skulle åka till stallet och rida, men M har fått låna Lady idag istället. Hon ville låna Lady till sin medryttare för att visa henne en längre uterittsrunda, och då tyckte jag att det vore klokt att hon kände på Lady på ridbanan lite först. Så idag är de på ridbanan och så tror jag väl att de någon annan dag i veckan ska ta den lite längre uteritten.

Jag ska istället åka och handla lite mat, och sen åka till mamma i Vargön för att hämta två paket. Ska kolla om innehållet är okej och i så fall slå in det igen - för att ge bort det.

Åker söderut

Ny flyr jag undan det fruktansvärt tråkiga vädret och åker ner till Göteborg.
Ska inte ha någonting direkt, har lagt till några småsaker på listan i mobilappen bara. Största anledningen till att jag åker är för att jag behöver komma bort lite. IKEA muntrar alltid upp!
 
 

Vem gjorde regndansen??

Det regnar. Regnar och regnar. Så himla tråkigt!
 
Igår var jag hemma och städade hela dagen, men det känns som om jag hade kunnat spara den städningen till idag eftersom vädret igår i alla fall inte sög rumpa som det gör idag.
Izza väckte mig halv sju, exakt halv sju, för då var det matdags tyckte hon. Jag hann knappt får ur maten ur burken innan hon hade klättrat på mig, och min arm var nästan intrasslad mellan hennes ben, haha.
Sen la jag mig i sängen en stund igen, men kattfan tyckte att det var busdags efter maten så det var ju lika bra att inse att någon mer sömn skulle man inte få.
 
På grund av skitvädret idag, och min fullkomliga brist på större aktiviteter igår, så är jag sjukt sugen på att hitta på någonting idag. Funderade ett slag på Ikea, igen jag vet, men får se om jag lyckas ragga lite sällskap. Annars blir det nog film hela dagen lång skulle jag gissa på, såvida jag inte drar ner själv - vilket mycket väl kommer ske. Jag ska inte ha någonting, men behöver hitta på något.