Ullared

Idag har vi styrt bilen till Ullared! Är redan på plats sen läänge (de öppnade 7 och då stod vi i kön redan) och jag är helt övertygad om att jag lever livet just nu, haha.

Är inte ute efter så mycket, men har blivit så sugen när typ alla har åkt ner och fyndat massor med saker nu det senaste. Jag behöver bara ha lite saker till Lady, och sen ska jag jaga rätt på lite vår- och sommarkläder (hoppas att det finns i min storlek för en gångs skull) och lite småsaker till lägenheten. Det blir ju ett besök i slutet av juli sen med (i samband med det numera traditionella besöket på Vallarnas Friluftsteater)!

Hörs senare ikväll eventuellt med lite shoppingfynd!


Vårdcentralen

Denna vecka har jag spenderat ganska många timmar på vårdcentralen på mornarna. 1,5 timme onsdag och torsdag, och idag 2 timmar och 51 minuter. För vad? 11 minuters konsultation hos en läkare, inklusive blodprov för att kolla inflammationer osv. i kroppen. Man måste ju vara dum i huvudet på riktigt, haha.

Jag fick i alla fall mitt efterlängtade recept på starkare smärtlindring. Nu låter jag som en junkie, men det är jag inte! Bara i grymt behov av något som gör att jag kan leva lite igen.
Får svar på blodprovet först vecka 13, alltså inte nästa vecka utan nästa igen, och därefter skulle de ev. gå vidare då. Det är lite drygt, men vad ska man göra liksom..

Blev rekommenderad sjukgymnastik också... så borde väl gå och prova på det, om det inte är allt för dyrt. Vill inte ruinera mig själv, det är det inte värt..

Nålen de stack mig med idag var enorm. Större än de andra de alltid använt!


Ikeafynd


Fina ljusstakar med ljusmanchetter på


Har sen tidigare haft de två största ljusstakarna på bilden hemma. Har försökt få tag på den mindre hur länge som helst. De två stora tog det ett tag innan jag fick mina fingrar runt också. Typiskt att folk ska ha bra smak! Nu är bara frågan, ska jag gå ner på stan någon dag och köpa en sån ljusmanchett till (de är från Åhléns), eller räcker det med två? Kanske räcker med en liten som bara sitter runt om, och inte hänger/ligger på bänken med.


Hade en vas hemma som jag först har provat att ha tulpaner i. Det gick inget vidare, då vasen var för smal. Höjden hade fungerat bra om den hade varit lite bredare upptill. Så jag var tvungen att hitta på nåt annat för den där vasen. Det fick bli två paket med vitt dekorationsgrus och 8 orkidékvistar, och det blev superbra!

I övrigt blev det mestadels bara impulsköp på Ikea. Hade i och för sig inte planerat att köpa någonting direkt, och det jag i så fall skulle köpt var inte så bra som jag trodde när jag såg det på plats. Två nya kuddar köpte jag. De jag har trivs jag helt plötsligt inte med. De är säkert 10 år gamla de kuddarna också, men tror det är fyllningen jag börjat störa mig på. Får prova med de här nya och se om jag sover lite bättre på dem.

Dagens ridpass

Passet idag blev lite blandat. Tog fram serpentinkoner på ena långsidan och två galoppbommar på andra långsidan. Tanken var att som vanligt böja, ställa och få flytta med rumpan, men även få lite rytmkänsla i galoppen.
Fast galoppen gick sådär, för efter en gång eller två över bommarna taggade Lady till ordentligt och sprang bara fortare och hoppade mer och mer över bommarna. Sen var hon ful och drog förbi dem på sidan, tills jag ställde mig ivägen.

Men det gick bra i alla fall, och både Therese och Lady var svettiga efteråt. Arbete utfört, haha!

Therese på Lady idag. Nya schabraket lyser fint! :)


Ikea

Lördagen spenderade jag med trevligt sällskap i Göteborg, på Ikea. Hade jättekul och det var hur mysigt som helst att komma iväg. Hur nu Ikea egentligen kan vara mysigt, men det kändes bra. Under rådande omständigheter är det inte alls bra att jag tycker så, men det är väldigt lätt att falla tillbaka i gamla banor.

Efter Ikea blev det mat och bio i Vänersborg. Såg The Hunger Games, och den var väl helt okej. Fick aldrig någon wow-känsla, och jag ville flera gånger kolla vad klockan var. Så okej, men inte mer än så.

Några hundralappar fattigare efter gårdagens Ikea-besök :)


Lady är trött

Lady har sin jobbiga vår-period just nu. Lite senare än förra året. Hon är supertrött och seg, men ändå superduktig och försöker göra som man vill så länge som hon orkar. Hon har varit lite seg i typ en vecka nu, men jag räknar med att det kommer pågå ett tag till. Så är det bara, så man får stå ut med att lite mer vila än vanligt är behövligt för den lilla damen.

Igår var Emma med på en träningshoppning så idag var Lady hur trött som helst. Tog in henne och gav henne lite hösilage, och hon stod verkligen med stängda ögon och tuggade. Tvingade sig själv att äta den goda maten mer eller mindre, haha.

Imorrn blir det vila för damen och det tror jag verkligen att hon behöver. På tisdag ska nämligen Therese rida, det är alltid mer psykiskt påfrestande för henne än fysiskt så det kommer ta ut sin rätt ordentligt på henne, och sen på onsdag är det hoppträning som gäller - innan det är dags för Therese att rida på torsdag igen.

Lady 12e mars 2011
Precis tagit in henne från hagen på bilden nästan, hur trött som helst.


Lite shopping

Jag är duktig på att hålla tillbaka numera. Förr kunde jag köpa allt jag såg typ, men nu känner jag mig lite mer kräsen. För ekonomin är det ju sjukt bra!

Enda impulsköpet idag var ett par vår- och sommarskor. Behövde dem däremot, men hade inte alls planerat att köpa det än på ett tag. Resten var planerat och saker som jag behövde efter en stor utrensning, så jag känner mig faktiskt rätt duktig.
Lady fick såklart ett orange schabrak med! Fast benlindorna var helt slut i en månad framöver, så det var lite synd. Men ska nog ha ett par gamla i mammas och pappas källare som jag kan lära in henne med först.

Dagens fynd, nöjd :)
Bikini, underkläder, skor, ring och en tunn blus


Kvällen blir nu lugn här. Laddar för jobb, hoppas att tidningarna är i tid och inte nästan två timmar sena (fast hej hej betald väntetid från 2:20 till 4:00!!) som de var idag. Efter jobbet blir det en dusch och lite sömn innan en helt fullspäckad dag drar igång.

Min syster var besviken också, för hon köpte en massa saker med åldersgräns på utan att de kollade leg, haha. Det känns som om jag är den enda som alltid får visa leg när jag ska köpa nåt. Jag tar det spm en komplimang, haha.

 


Nytt till hästen

Hööks har just nu 20 % på alla schabrak (samt även erbjudande på hundsortimentet) så jag tänkte passa på att åka dit och köpa ett schabrak eller två av den lite tjockare modellen. Det behövs till sadeln, då den ligger som bäst med något tjockt under. Har försökt hitta mina sadelpaddar, men fattar inte var jag har gjort av dem. Får kolla hos mamma en gång till bland mina prylar jag har där.

I alla fall - de har fått in ett schabrak i helfestliga färger. Färger som verkligen syns! Jag föll för ett orange när jag kollade på hemsidan, det tror jag min "köttebulle" skulle passa hur bra som helst i! Fanns i en skrikig grön färg också som var snygg, men den orangea såg bäst ut!

Finns matchande benlindor till så tror jag får köpa dem också, för nu får det nog vara dags att prova lindor på henne. Någon gång ska vara den första för allt! Tror inte hon kommer göra speciellt stort väsen av dem, förutom baktill kanske där hon är lite reserverad. Lite skillnad på en bakstrykappa längst ner på benet och en benlinda som sitter på betydligt större del av benet. Får se hur det går!

Bilder från Hööks


Dagens ridpass - lugn uteritt

Idag var min syster med ute i stallet. Solen sken och det var 15-16 grader enligt mobilen, så självklart fick det bli en uteritt. Lite synd att jag inte hade med mig ridkläder så jag hade kunnat låna Arom, för nu fick jag hela rundan. En och en halv timme med blandad terräng. Hade inga bra skor heller så nu har jag skitont i ena smalbenet samt vristen. Att jag trampade snett på ett gärde gör ju inte saken bättre heller riktigt. Men men, jag hoppas jag hinner vila upp mig till söndag då det är min tur att rida.

Eller nej, visst fan... ska ju jobba två nätter också, plus en helt fullspäckad lördag med mycket gående.... HAHA...

Lady och min syster idag :)


Redan när vi tog in Lady såg jag att hon såg helt färdig ut. Hon gjorde inget väsen av sig i stallet direkt, och surade nästan ingenting mot sadeln alls, orkade inte lägga så mycket energi på det. Tror det har lite med pälsfällningen att göra. Lite synd att jag inte ska till Ullared än på en månad minst, hade velat köpa vitaminer åt henne där... de finns ju häromkring med, men 70 kr dyrare. Men det får gå, för lite hjälp på traven vill hon nog ha.

Först hade jag tänkt en lite kortare uteritt och sen en stunds arbete på hoppbanan, men jag ångrade mig och det blev en lång uteritt istället - runt Öxnered. Det blev mestadels skritt, men även lite trav på sina håll (när jag orkade springa bredvid, haha) samt några sidförande rörelser. Hade med mig gummisnodden och den fick sitta på en liten stund också så det blev ändå lite variation på det hela.

Lady var som sagt trött och såg ut att vara mycket nöjd med skritt och trav idag bara. Sötan!

I röjartagen!

Aktivt värre! Jag får skylla på att det inte händer så mycket faktiskt...

Mina armar plus min ena axel/skulderbladet är paj. Jag kan liksom inte ens använda dem för att sätta mig upp i sängen, d.v.s. lägga vikten på dem, utan att det gör ont. På något sätt lyckas jag jobba utan att det gör sådär jätteont, men det är väl för att jag säkert är 300% krokryggad och gör rörelser omedvetet som inte påverkar de musklerna lika mycket. Mockningen i stallet tar nästan livet av mig, får stå och pausa till och från när jag inte orkar mer. Att schamponera håret är ibland en mardröm.
Men på fredag blir det ett läkarbesök till och jag hoppas jag får recept på något som är bättre än Ipren och Alvedon, för de är helt värdelösa just nu.

Denna eftermiddagen står tvättmaskinerna till mitt förfogande. Så trevligt. Eller inte. Ska i alla fall tvätta upp mina tunnare täcken det första jag gör, för nu är det dags att lägga ner mina vintertäcken i källaren. Har kommit på att jag har lite svårt att sova pga. att det blir lite varmt, så jag hoppas det blir bättre med 400 g mindre fyllning.
Blir såklart nybäddat eftersom täckena tvättas upp också. Borde ta med kuddarna också tror jag, lika bra! Tyvärr har jag ju inga tennisbollar, men det hade jag i och för sig inte förra gången jag tvättade täckena heller, så det ska nog fungera. Om inte annat så var inte täckena dyra alls så får väl köpa nya då.

Utöver detta så ska det diskas och dammsugas, samt bäras ner skräp till bilen som jag får slänga inatt. Jesus vad skräp jag har. Tidningar, plast, kartonger... you name it! Ska bli skönt att få bort de 4 påsarna med skit som bara står här nu!

Födelsedagskalas

Imorgon, måndag, fyller min syster 18 år! Grattis i förskott!

Det ska bli familjekalas idag däremot redan, för familjen och släkten. Jag ska åka till stallet nu först och sen åka till Vargön och se om det är något som ska göras innan kalaset börjar. Izza får följa med såklart! Tycker alltid det är kul att åka bil och komma iväg nånstans. Bilen är det bästa klätterträdet någonsin! Fast där är hon bara lös när jag är i stallet och grejjar.


Paket till min syster, och en till min kusin som fyller år i veckan med :)

Lite dålig planering

I morses var det inte lätt att gå upp. Har vaknat varje timme hela natten och kollat på klockan, och blivit irriterad över att jag inte kunnat sova ordentligt. Kvart i fem fick jag nästan för mig att gå upp och starta dagen, men låg kvar och somnade om en timme till i alla fall.

Kom iväg sent till stallet, vet helt ärligt inte var tiden tar vägen för mig varje morgon när jag ska göra någonting. Så den ridningen jag hade planerat blev aldrig av. Är inte säker på att jag hade fått rida i ridhuset ändå, och ute var det ju fruset så det hade inte gått oavsett. Så jag fick skicka ut Lady, som inte alls tyckte det var kul att gå ut i den knaggliga hagen, men gjorde det efter några om och men.

Gick snabbt och lätt att mocka och fixa allting.. och sen satt jag och retade mig på en sak, men det är inte så mycket att göra. Det är vad det alltid är, vissa ska ha mer privilegier än andra och så är det visst bara. Jag har nämt det och jag gjorde rätt som gjorde som jag blev tillsagd igår, sen att andra inte tror sig behöva göra samma sak... ajja, ingen idé att lägga energi på det! Inte värt det för ingenting kommer ändras ändå! Fler än jag var frustrerade i alla fall!

Klockan är tolv här nu strax, jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Det känns lite halvkonstigt att inte ha stallet att åka till nu mitt på dagen. Får väl plantera lite blommor jag köpt och sen städa antar jag! Fixat papper till facket och a-kassan är redan gjorda... det är ju den där semesteransökningen då... men får bestämma mig för några veckor först...!

Dagens ridpass

Passet idag blev lite blandat. Jag kom ut till stallet lite senare än jag tänkt, och hade missat helt att anläggningen var stängd från kl. 14 och framåt pga. förberedelser för den lokala hopptävlingen imorgon. Hade tänkt ta en sväng i ridhuset innan de skulle bygga banan kl. 17:30 men hade inte ägnat en tanke åt att ridhusen skulle harvas o.s.v. innan med.

Så jag tog en lite uppvärmning till skogs med F och sen blev det en tur på hoppbanan. Lady tyckte jag var jättedum, för jag hade ju återigen den där dumma gummisnodden på. Däremot märker jag enorm skillnad bara för att vara tredje gången idag, och jag är jättenöjd.
Hon är lite ful och vill inte fatta höger galopp ibland med snodden på, utan drar iväg i en helsikes travtakt, men jag tolererar det inte, för jag vet att hon kan när hon lägger latheten åt sidan. När hon hade fjantat ett par gånger blev jag förbannad på henne och gav en rejäl galoppfattning redan från halt, med sporrarna på. Och jävlar vad förbannad hon blev. Jag tror hon sparkade bakut så högt att hon stod lodrätt på frambenen alltså, haha! Det tar jag bara som ett tecken på att hon faktiskt fattade vinken - men hon har ju en uppkäftig attityd så det är typiskt henne att protestera ändå, haha.

När hon landat sparkade hon högt en gång till när jag drev på henne framåt men sen skärpte hon till sig faktiskt. Tog alla fattningar, samlade sig rätt bra och höll igång, Självklart fick jag driva och stötta, men hon hade ett fint tempo och försökte inte springa ifrån det jobbiga - att jag ville samla ihop henne, så det är jag sjukt nöjd med.

Nu har Melodifestivalen avslutats, jag tycker synd om Danny som snubblar på mållinjen i år igen. Egentligen vet jag inte varför jag tittade, för jag visste ju att Loreen skulle vinna - och det gjorde hon ju. Men men...
Nu hade jag planerat att sova, för imorgon blir det stallet supertidigt, innan tävlingen börjar. Men mina grannar har lite partaj så det får bli en Star Wars film och sen sängen, om det är lugnt då.


Hoppas ni har en trevlig lördag allihopa!

Typiskt!

Idag var jag taggad på lite mer galoppträning. Det gick så himla bra i måndags när jag var ute på hoppbanan (förutom lite frustrationssparkar av Lady, haha) i en timme så jag ville prova lite mer idag. Däremot kom det ju snö inatt, så hoppbanan var ju inte att tänka på, men det nya ridhuset hade fungerat precis lika bra.

Tror ni inte då att när jag kommer till stallet och börjar rota i fickorna så har jag glömt nyckeln till skåpet? Självklart liksom. Och påsen med tvättade ridkläder hade jag glömt också! Hur smart var inte det på en skala egentligen? Så det blev ingen ridning alls idag. Jag får ta nya tag imorgon igen!

Nu är jag grymt sugen på pizza, så hade haft lust att beställa det egentligen. Men samtidigt mår jag illa så vill inte äta någonting heller. Knepigt...

Segt är bara förnamnet

Hej och hå!

Idag är det onsdag igen redan. Shit vad tiden går! Jag har som vanligt jobbat långpass idag, hela 7 timmar - haha! Helt död efter dessa mornar.

Fick 5 avhyvlingar på mitt andra område idag ockå. På TTElan, som jag inte ens delar ut där. Jag var nog lika förbannad som prenumeranterna när jag åkte ifrån den delen av distriktet sen. Så upprörd att jag fick ringa chefen och påpeka att de är riktigt förbannade just där eftersom tidningen uteblivit för dem igen. Latmask till tidningsbud, latmask till tidningsbud!

I alla fall... jag har sovit ett par timmar efter jobbet nu - som vanligt hör jag inte larmet kl. 14 utan sover en timme till. Antar att jag behövde det, igen. Hrm...

Nu är musiken på här och det ska städas. Om jag får upp rumpan ur soffan vill säga, är riktigt seg. Onsdagar är inte riktigt min dag, även om jag inte har så mycket att göra nu som tidigare.

Stalljour

Idag har det stått stalljour på schemat. Var uppe punkligt strax efter 06 i morse och var i stallet vid 07 exakt. Kvart i elva var stallarna klara och det blev lite paus innan lunchfodringen, sen åkte jag hem till mig och tog det lugnt nån timme innan jag åkte tillbaka till stallet och red en sväng.

Hurtigt, för det brukar jag aldrig orka göra annars!
Blev inte nåt speciellt långt pass däremot, men desto mer galopparbete faktiskt. Jobbade lite med högergaloppen idag. Hon har ju lite svårt för den, vill inte riktigt samla ihop sig utan bara springa på framåt, så för att hon ska kunna samla sig krävs lite arbete med den.
Eftersom jag har problem med armarna nu, nåt så djävulskt ska jag påpeka också, så tog jag med mig gummisnodden - eller halsförlängaren som den kanske heter, och använde den som lite hjälp. Bra för både mig och Lady! Blev lite positivt förvånad faktiskt, för har provat det förut och då har hon inte ens haft ork att fatta galopp - men idag gick det hur fint som helst!

Arbetade ingenting alls typ, utan bara låg på fyrkantspåret och försökte hitta ett lugnt och så samlat tempo som möjligt. Emellanåt gick jag in på en volt men märkte ju direkt att gamla ridhuset inte är brett nog, så får prova det i nya ridhuset eller på hoppbanan någon gång med. Det gick att hålla igång henne, men det var nog tack vare att jag hade sporrar på mig bara.


Lady idag :) Gillar inte att stå i paddocken alls!


Jag är helt slut nu. Mina armar mår riktigt illa efter både en massa mockning och ett ridpass. Får alltid som mest ont i galoppen, ett helt varv utan att det gör ont är inte ens möjligt. Skritt och trav verkar fungera bra hittills.
Ringde aldrig läkaren förra veckan eftersom det är lite tjafs med semesterdagarna fortfarande. Skulle det vara så att jag måste ta ut semester denna månaden nu så kan jag lika gärna gå till läkaren då - för jag får mer pengar om jag tar semester än om jag sjukskriver mig!

Nu ska jag ta det lite lugnt en stund till, och sen åka tillbaka til stallet och kvällsfodra. Sen ska jag bannemig hem och koka mig själv i en dusch, kolla på film och sova!

Dagens pass - mera uteritt

Gårdagens ridpass bestod av en uteritt på 45 minuter ungefär, och sen några varv galopp på stora hoppbanan. I sista galoppen ute, på en bit cykelbana där hästarna taggar till som attan, brallade Lady gärnet. Hon brukar vara duktig och lyssna när man rycker till i henne men inte igår. Haha, hon bara fortsatte att bralla så då fick jag låta sur (var inte alls sur utan hade egentligen bara haft lust att gapflabba åt henne) genom att höja rösten, inte skrika utan bara höja den för att visa att jag menade allvar, och då slutade hon direkt. Duktig häst som lyssnar på rösten i alla fall, haha... Sen är hon så söt, för när hon kollar åt höger eller vänster med huvudet så följer hela kroppen med. Hon kan inte gå rakt, haha..

Eftersom hon var så pigg igår så bestämde jag mig för att det skulle bli galopparbete ute på hoppbanan idag. Hon har en rätt dålig galopp så behöver jobba med den. Eftersom solen fortfarande skiner så kan jag inte med att vara inomhus, speciellt inte när underlaget är helt perfekt ute nu!

Men så blev det inte. F var i stallet och frågade om jag skulle rida med ut, så det gjorde jag. Rida i paddocken kan jag egentligen göra när som helst, varför måste jag göra det just när solen skiner och vädret är som gjort för en underbar uteritt?
Får se hur vädret är imorgon, är det lite mer mulet så blir det nog arbete istället för skogsvandring. Alternativt får jag se på söndag, för då skulle det bli lite mer molnigt. Men då har jag jouren och eftersom jag känner mig själv så vet jag att jag kommer vara helt sjukt less på stallet då, så det kommer nog inte bli någon ridning. Men man vet ju aldrig. Skiner solen kanske jag blir lite taggad.

Passa på!

Idag skiner solen, igen! Helt underbart! Jag ska passa på att njuta av solen i stallet även idag! Kanske en uteritt igen, men annars definitivt ett pass på hoppbanan! Man får passa på, solen kanske försvinner vilken dag som helst!

Innan jag åker ska jag packa lite ombyte, diska och dammsuga samt sortera tvätt. Hade tvättid ikväll men eftersom mamma har ljusparty och insisterar på att jag ska vara med trots att jag inte ska handla någonting så fick jag boka om den till imorgon bitti. Inte det roligaste men måste tvätta.

Vi hörs!!